Kokain. Iz Južne Amerike prihaja tudi v Slovenijo. Foto: EPA
Kokain. Iz Južne Amerike prihaja tudi v Slovenijo. Foto: EPA
Razbita mreža preprodajalcev kokaina

PU Ljubljana je končala večmesečno preiskavo na področju prometa s prepovedanimi mamili. V akciji "Balkanski bojevnik" je bilo v Sloveniji aretiranih 14 ljudi.

Slovenska policija pa ni le priprla 14 ljudi, temveč je opravila več kot 30 hišnih preiskav, pri čemer je zasegla tudi večje količine orožja in prepovedanih mamil. Možje v modrem so se v današnjem zaključku akcije med drugim mudili v ljubljanskih lokalih Le Petit Cafe in Randevu, ki sta v lasti Dragana Tošića - menda enega izmed aretiranih.

Priprti menda del kriminalne združbe okoli srbskega kralja kokaina
Vseh 14 osumljenih naj bi bilo del organizirane kriminalne združbe srbskega državljana Darka Šarića, ki velja za "kralja kokaina" in je pred aretacijo iz Srbije pobegnil v Črno goro, je poročala beograjska agencija Beta. Pojasniti velja, da je Šarića srbska obveščevalna služba sumila, da je načrtoval atentate na predstavnike srbskega političnega in policijskega vodstva, med drugim na predsednika Srbije Borisa Tadića.

O akciji piše tudi spletni portal srbskega časnika Blic, ki se pri svojih trditvah naslanja na sporočilo srbskega tožilstva za organizirani kriminal.

"Balkanski bojevnik" lani odkril poltretjo tono kokaina
V okviru "balkanskega bojevnika" so kriminalisti v Južni Ameriki lani zaplenili več kot poltretjo tono kokaina, današnja policijska akcija v Sloveniji pa je plod sodelovanja in medsebojne izmenjave dokazov med tožilstvom za organizirani kriminal Srbije in vrhovnega državnega tožilstva Slovenije (njegovega oddelka za boj proti organiziranemu kriminalu), je poročal Radio Slovenija.

Novico potrdila tudi Maja Adlešič
Dokaze so omenjene institucije pridobile od ameriške službe za preprečevanje narkotikov, OD Varnostno-informativne agencije Srbije in slovenskih varnostnih služb.

To novico je za Radio Slovenija že potrdila tudi predstavnica za stike z javnostjo pri Policijski upravi Ljubljana Maja Adlešič. Ker dejavnosti še vedno potekajo, na policiji podrobnosti preiskave še ne želijo komentirati.

Razbita mreža preprodajalcev kokaina