Bo Simono Dimic zaslišala protikorupcijska komisija? Foto: MMC RTV SLO
Bo Simono Dimic zaslišala protikorupcijska komisija? Foto: MMC RTV SLO
Dimičeva pred protikorupcijsko komisijo

Komisija je že oktobra nekdanjo vodjo kabineta predsednika vlade povabila na pogovor glede domnevnih nepravilnosti, ali je vabljena na sejo v sredo, pa niso ne potrdili ne zanikali, poroča TV Slovenija.

Dimičevi kup očitkov
Dimičeva je 22. oktobra zapustila premierjev kabinet, mediji pa so ji očitali nepravilnosti pri nakupu in obnovi hiše v Murglah v Ljubljani. Med drugim, da je od NLB-ja dobila za svojo plačo nesorazmerno visoko posojilo pod izredno ugodnimi pogoji, da so hišo obnavljali delavci Vegrada, material za obnovo pa naj bi prihajal tudi z gradbišča Celovških dvorov.

Preiskovalci o poslovanju njenega strica
Primer so pod drobnogled vzeli tako kriminalisti kot tudi protikorupcijska komisija. Ta je na lastno pobudo začela več postopkov na podlagi podatkov, ki so jih posredovale osebe, ki ne želijo razkriti svoje identitete. Preiskava naj sicer ne bi bila usmerjena le v obnovo hiše v Murglah, pač pa tudi v posle njenega strica Tomaža Kastelica z družbo za avtoceste.

Te posle je protikorupcijska komisija že pregledala in našla znake korupcije, a so preiskovalci po neuradnih podatkih prišli do novih sumov. Prav tako je pod lupo tudi prodaja letalskih vozovnic, ki jih je državnemu protokolu prodala agencija v lasti Romana Horvata.

Dimičeva pred protikorupcijsko komisijo