Ali bo Tonin s ponedeljkom opravljal dvojno ministrsko funkcijo? Foto: BoBo
Ali bo Tonin s ponedeljkom opravljal dvojno ministrsko funkcijo? Foto: BoBo

Matej Tonin naj bi ob tem opravljal tudi funkcijo obrambnega ministra, neuradno poroča portal 24ur.

Tonin naj bi novico že sporočil svojim najožjim strankarskim sodelavcem oziroma izvršilnemu odboru stranke, je še poročal portal, novico pa so potem objavili tudi v informativni oddaji na POP TV-ju.

Tomaž Gantar je sicer kot minister za zdravje odstopil 18. decembra lani, od tedaj pa je resor vodil premier Janša. Ker je stranka DeSUS iz koalicije izstopila, tudi ni jasno, kateri stranki bo zdravstveni resor pripadel po novem.

Po poročanju spletnega Večera naj bi se v vladi dogovorili, da bodo z enomesečnim ministrovanjem na zdravstvenem resorju ministri rotirali, dokler ne bodo našli primernega kandidata. Ob tem navajajo tudi to, da naj bi bilo gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku začasno vodenje zdravstvenega resorja prihranjeno, saj da ima na lastnem resorju že dovolj dela.

Janša je sicer zadnji decembrski dan lanskega leta ob robu obiska šempetrske bolnišnice napovedal, da bo mesto ministra za zdravje zapolnjeno na začetku letošnjega leta. Kot je zatrdil, delo na ministrstvu poteka normalno.