Minister Gantar zapušča vodenje zdravstvenega resorja. Foto: BoBo
Minister Gantar zapušča vodenje zdravstvenega resorja. Foto: BoBo
Sorodna novica Počivalšek o soglasni nepodpori Erjavcu. Rajić: Celotna poslanska skupina se ni tako odločila.

Premier Janez Janša je k današnjemu obvestilu o Gantarjevem odstopu priložil tudi ministrovo odstopno izjavo, v kateri ta piše, da "v skladu s četrtkovo odločitvijo organov stranke DeSUS o odhodu iz koalicije in ob upoštevanju statuta stranke" odstopa z mesta ministra za zdravje.

"Svoje delo sem ves čas skušal opravljati vestno, z vso odgovornostjo in predanostjo. Verjamem, da smo skupaj opravili pomembno delo," je v odstopni izjavi, ki nosi današnji datum, zapisal Gantar.

Janši se je ob tem zahvalil za zaupanje in povabilo v vlado in mu zaželel uspešno delo in nadaljnje obvladovanje epidemije.

Janša je predsednika DZ-ja Igorja Zorčiča prosil, da se DZ čim prej seznani z Gantarjevim odstopom, in ga obvestil, da bo začasno naloge ministra za zdravje opravljal sam.

Minister za kmetijstvo Jože Podgoršek je za TV Slovenija potrdil, da ni podal odstopne izjave s položaja ministra.

DeSUS prejel pošiljko z belim prahom

Na sedežu stranke DeSUS so v petek prejeli pošiljko z belim prahom. S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da ne gre za nevarno snov. Analizo snovi je opravil Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo na medicinski fakulteti.

Na kraju dogodka so posredovali policisti in gasilci, osebe, ki so bile v stiku s pošiljko, pa so bile začasno v karanteni. Zaradi posredovanja je bila Kersnikova ulica zaprta.

Zdravstveni resor začasno prevzema Janez Janša