Pogovori tečejo. Je za rešitve prepozno? Foto: DZ
Pogovori tečejo. Je za rešitve prepozno? Foto: DZ

Predsednik Zaresa Gregor Golobič in vodja strankine poslanske skupine Cveta Zalokar Oražem sta se, potem ko je vodja zaradi številnih težav v stranki napovedala razmislek o svoji nadaljnji politični poti, v ponedeljek zvečer sešla brez vednosti medijev. Zalokar Oražmova bo odgovore na odprte spore, med drugim tudi glede TEŠ-a 6, v sredo zahtevala tudi od vrha stranke. O vsebini pogovora in morebitnih odločitvah akterja ne dajeta izjav. Razpoke v svojih vrstah bo vrh stranke, vključno s svojimi ministri in poslanci, poskušal zgladiti v sredo, nato se bo Zalokar Oražmova tudi odločila o svoji nadaljnji politični poti.

Poleg TEŠ-a 6 ter s tem povezanih kadrovskih menjav, ki so po mnenju vodje poslanske skupine Zares neargumentirane, stranko pretresajo tudi drruge teme širšega pomena, od pokojninske reforme, položaja stranke v koaliciji, referenduma o RTVS, načina notranje komunikacije in način komuniciranja z javnostjo, je navedla. Glede TEŠ-a si morajo po besedah poslanke "naliti čistega vina", sama pa pričakuje dokaze, argumente in dejstva, da je bil posel negospodaren.

Predsednik ljubljanskega odbora Zares Pavel Gantar je po omenjenem sestanku pred tednom dni dejal, da se v stranki ne dogaja nič posebnega, njihova poslanska skupina pa ostaja trdna. Tudi Golobič je na predstavitvi dela ministrov Zares pred nekaj dnevi zatrdil, da "dokler bo Zares lahko sledil zadanim ciljem, dotlej bo sodeloval v tej vladi in koaliciji".