"Potrebujem pogovore in odgovore v stranki Zares," pravi poslanka. Zares se namreč preveč ukvarja s področjem energetike, je še dodala. Foto: MMC RTV SLO
V Zaresu se kuha

Vodja poslanske skupine Zaresa Zalokar Oražmova se je sešla s svojimi poslanskimi kolegi, saj se ne strinja z načinom razrešitve nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj Uroš Rotnika in meni, da je stranka Zares preveč vpletena v to zgodbo.

"Nismo več tisto, zaradi česar smo stranko ustanavljali. Sem med ustanovnimi člani stranke, in to niso lahke odločitve in niso stvari, h katerim bi lahkotno pristopala," je dejala.

"Prihaja do določenih razhajanj"
Želi odgovore na svoje pomisleke in dokaze, da je bil projekt TEŠ 6 voden negospodarno, da je bilo treba tako na hitro poseči v kadrovske spremembe. Do takrat še ne more povedati, ali ostaja v poslanski skupini in stranki ali ne. Omenila je tudi, da v poslanski skupini obstajajo določena razhajanja, o čem konkretno se ne strinjajo, pa ni želela pojasniti.

Pravi, da ni problem v raitingih stranke in aktualnih razmerah, temveč predvsem v tem, kakšen ugled stranka uživa in kako ljudje izražajo vse več nezadovoljstva. Zdaj tako Zalokar Oražmova čaka še na sestanek z ožjim vodstvom stranke in predsednikom Gregorjem Golobičem, ki je trenutno v tujini, potem pa bo sporočila svojo dokončno odločitev.

Kandidata Masleše ni podprla
Poslanka je že pred dnevi predstavila svoje ločeno mnenje glede kandidata za predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše. Medtem ko ga je poslanska skupina načeloma podprla, je Zalokar Oražmova izrazila svoje dvome in se glasovanja v odboru vzdržala. Meni namreč, da predlog, ki vzbuja dvome, ni dober in da obstaja že ena funkcija, ki je spolitizirana - funkcija vrhovne državne tožilke.

Se bo pridružila Solidarnosti?
Če se bo na koncu odločila, da iz Zaresa izstopi, se bo verjetno povezala z najmlajšo in najmanjšo poslansko skupino Solidarnost. V njej so se pred kratkim združili poslanca Vili Rezman in Franc Žnidaršič, ki sta izstopila iz DeSUS-a, in poslanec Andrej Magajna, nekdanji član poslanske skupine SD-ja.

V Zaresu se kuha