Torkovo sporočilo predsednice vlade Alenke evropskim partnerjem bo zelo pomembno. Foto: BoBo
Torkovo sporočilo predsednice vlade Alenke evropskim partnerjem bo zelo pomembno. Foto: BoBo
Premierka Alenka Bratušek se odpravlja v Bruselj

Tujina je namreč v iztekajočem se tednu Slovenijo nenehno postavljala na seznam naslednje prosilke za pomoč. Ob tem je iz vladnih vrst po večini prišel molk in nekaj nasprotujočih si izjav o tem, s kakšnimi ukrepi se lotiti reševanja težav. Zato bo torkovo sporočilo predsednice vlade Alenke Bratušek evropskim partnerjem zelo pomembno, meni novinarka Nataša Mulec v svojem prispevku za Dogodke in odmeve na Radiu Slovenija.

Jasno izdelan niz ukrepov, s katerimi bo vlada brzdala javno potrošnjo, sanirala banke in zagnala gospodarstvo, bi moralo biti glavno sporočilo predsednice vlade Alenke Bratušek evropskim partnerjem, finančnim trgom, pa tudi slovenski javnosti, poudarja Goran Novkovič z Gospodarske zbornice Slovenije in v isti sapi dodaja, da bi se v Bruselj moral podati še kakšen izmed ministrov. Vlada bi morala, kot ocenjuje Novkovič, že v nekaj dneh priti na dan z informacijo o tem, v kateri smeri bodo šli ukrepi, v dveh do treh tednih pa predstaviti ne le posamezne ukrepe, ampak kombinacijo teh.

Vladni molk, ki je pospremil poročanje tujih medijev o tem, da bo Slovenija naslednja prosilka za pomoč, pa tudi različna stališča ministrov do posameznih ukrepov, v danem trenutku niso prava pot, poudarja Novkovič.

K temu, da bi živeli ceneje, ne pripomorejo le številke, ampak tudi in predvsem kredibilnost oblasti, ki bi morala delovati po sistemu, da dane obljube partnerjem tudi izpolni, končuje svoj prispevek Nataša Mulec.

Premierka Alenka Bratušek se odpravlja v Bruselj