"Marsikaj sem v zadnjih dneh prebrala o sebi. Ta o dolžini krila je šla še najbolj mimo mene, ker mislim, da pove več o tistih, ki to govorijo, kot o meni," je o nedavnih seksističnih opazkah med drugim dejala mandatarka. Foto: BoBo

O imenih ni želela govoriti, saj so se dogovorili, da o vsebini koalicijske pogodbe ne bodo javno govorili, dokler ne bo pogajanj konec. Pri čemer pa poudarja: "Vse, kar poročate mediji, kar piše v časopisih, ne drži."

Bratuškova je sicer še dejala, da težav v pogajanjih s koalicijskimi partnerji ni in da tudi to, da Gregor Virant ne želi obljubiti vstopa v koalicijo pred sredo, ni nič nenavadnega. Vse stranke bodo namreč o tem odločale na organih svojih strank. Tudi DL ima, tako kot druge stranke, čas do srede, pri čemer Bratuškova poudarja, da je bil Virant do zdaj glede tega jasen: o vstopu v koalicijo bodo odločali organi stranke.

Z voditeljico Odmevov Rosvito Pesek sta se ob mednarodnem dnevu žensk dotaknili tudi vloge žensk v politiko. Bratuškova je zatrdila, da ima v vlogi mandatarke dovolj avtoritete med preostalimi (moškimi) predsedniki strank, o čemer po njenem mnenju pričajo tudi rezultati, saj so že sklenili dogovor o prioritetah: "Zaenkrat izgleda, da mi gre to delo kar dobro od rok."

Glede pozivov t. i. vstajnikov k predčasnim volitvam pa Bratuškova pravi: "Pozitivna Slovenija je s tem, ko smo začeli sestavljati novo vlado, naredila prvi korak k temu, da se sploh začnemo pogovarjati o predčasnih volitvah." Pri tem je spomnila, da je dala obljubo, da gre po enem letu po zaupnico v DZ. "Če bo ulica tako nezadovoljna z mojim delom, kot je bila s to vlado, ki še opravlja tekoče posle, bom to storila še prej," je dodala.

Celoten pogovor si lahko ogledate v spodnjem videu.

Bratuškova: Vnaprej ne operiram z imeni
Bratuškova: Vnaprej ne operiram z imeni