Študentska hiša SRCe deluje od leta 2011 in nastanitev ponuja približno osmim osebam. Foto: MMC RTV SLO
Študentska hiša SRCe deluje od leta 2011 in nastanitev ponuja približno osmim osebam. Foto: MMC RTV SLO

Direktorica zavoda Študentska svetovalnica Suzana Todorović pravi, da je osnovni namen hiše Srce pomagati študentom v stiski, in sicer tako, da se jim prek brezplačnega bivanja v hiši omogoči lažje reševanje njihove trenutne socialne stiske. S tem želijo študentom olajšati študij in prispevati k dostojnejšemu življenju v času študija.

Subvencionirano bivanje se lahko dodeli prosilcem, ki so v hujši socialni stiski. Za pridobitev brezplačnega bivanja pa mora prosilec izpolnjevati enega izmed pogojev: da ima status študenta in ni v rednem delovnem razmerju; da je prvo leto brez statusa, a hkrati še vedno vpisan na fakulteto ter da ni prijavljen na zavodu za zaposlovanje.

Skoraj brezplačno
Študentje bodo v tej hiši lahko bivali en semester z možnostjo podaljšanja še za drugi semester. Najemnine ne bodo plačali. Plačali bodo le stroške bivanja v znesku 50 evrov na mesec.

Hiša Srce se nahaja v centru Ljubljane na Kersnikovi 4, v njej pa je na voljo enajst prostih mest, od tega je pet sob dvoposteljnih, ena pa enoposteljna. Študentje si kuhinjo, kopalnico, stranišče in dnevno sobo delijo.