Ministru Bručanu se jeseni obeta nova interpelacija. Foto: RTV SLO
Ministru Bručanu se jeseni obeta nova interpelacija. Foto: RTV SLO
Zdravniki o interpelaciji ministra Bručana
Interpelacija bo vložena 3. septembra

Prav enotnost opozicije je po njenih besedah kazalnik, da je interpelacija nujna. Podpirata jo poslanska skupina SD-ja in NP-ja, v tem tednu pa bodo opravili še pogovore z LDS-om in DeSUS-om. Barbara Žgajner Tavš meni, da je prav od zadnjih odvisno, ali bo interpelacija uspela. K sodelovanju pri oblikovanju interpelacije so pozvali tudi širšo strokovno javnost, nekaj vprašanj pa so naslovili na protikorupcijsko komisijo.

Poslanci Slovenske nacionalne stranke ministru za zdravje očitajo, da se čakalne dobe umetno krajšajo s preprečevanjem vpisa novih pacientov. Obširnejšo vsebino interpelacije bodo javnosti predstavili konec avgusta.

Že druga interpelacija za Bručana
Minister Bručan se bo tako moral spopasti z novo interpelacijo. Decembra je namreč v parlamentu potekala razprava o interpelaciji, ki so jo zoper Bručana vložili poslanci LDS-a, a je Bručan takrat ostal na položaju.

Že znani očitki ministru za zdravje, kot so divja privatizacija, nepriprava več zakonov, manipuliranje s podatki o čakalnih dobah in milijardna škoda zaradi previsokih cen zdravil, ostajajo, dodana pa sta še dva nova. Ministru Bručanu očitajo še odgovornost za razmere na onkološkem inštitutu in za nepravilnosti pri gradnji pediatrične klinike.

Minister Bručan očitke zavrača
Andrej Bručan je dejal, da interpelacija povzema stvari, ki so bile že neštetokrat označene za neresnične in nerealne ter jih je ovrgla že prejšnja interpelacija.Hkrati je dejal, da je sicer vsaka interpelacija za ministra neprijetna, že zato, ker mu vzame veliko časa.

Zdravniki o interpelaciji ministra Bručana
Interpelacija bo vložena 3. septembra