Predsednik vlade Miro Cerar še išče naslednika Dušana Mramorja. Foto: BoBo
Predsednik vlade Miro Cerar še išče naslednika Dušana Mramorja. Foto: BoBo
Vlada želi oceno varnostnih razmer

Člani sveta za nacionalno varnost bodo še pred dopustom, na katerega se Cerar odpravlja na začetku avgusta, preverili varnostni položaj v Sloveniji in s tem povezane izzive. Predvsem želi preveriti, ali še vedno dobro sodelujemo s sosednjimi in drugimi državami glede obveščevalnih in drugih dejavnosti, je povedal Cerar.

Varnost je po Cerarjevih besedah poleg človekovih pravic na prvem mestu, zato mora biti vlada vseskozi zelo budna. Zavedajo se namreč, "da je položaj okoli nas resnično zelo dramatičen". Ena prvih nalog vlade je po premierjevih besedah nadaljnje zagotavljanje varnosti v Sloveniji. Vlada si prek ministrstev in institucij prizadeva narediti vse, kar je treba, je še poudaril premier.
Seje sveta se bo udeležil tudi predsednik države Borut Pahor, so sporočili z njegovega kabineta.

Cerar še vedno išče novega ministra
Cerar je povedal, da še išče novega ministra za finance, potem ko je Dušan Mramor sredi meseca odstopil s položaja. "Opravljam pogovore z različnimi potencialnimi kandidati. Mislim, da bom imel v drugi polovici avgusta kandidatko ali kandidata," je dejal ob obisku podjetniškega pospeševalnika ABC Accelerator v Ljubljani.

Državni zbor bi tako, kot si je zadal premier, kandidata za finančnega ministra potrjeval po parlamentarnih počitnicah, septembra.

Vlada želi oceno varnostnih razmer