Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 29 glasov Ocenite to novico!
Premier Miro Cerar
Čeprav premier Miro Cerar tako kot poslanca Jernej Vrtovec (NSi) in Bojan Dobovšek (NP) zagovarja, da se mora kadrovanje v državnih družbah izvajati po strokovnosti in kompetencah, ima drugačno mnenje o tem, ali se to v praksi izvaja ali ne. "Če se pojavijo sumi, da ni tako, je treba zadeve preveriti in dokazati," je danes v DZ-ju zatrdil Cerar. Foto: DZ/Barbara Žejavac
Jernej Vrtovec
Vrtovca ni zmotilo to, da vlada politično kadruje v podjetjih v državni lasti, ker da se to dogaja pod vsako vlado. Težava pa je, "kako se kadruje". Foto: DZ/Barbara Žejavac
DZ, državni zbor, poslanci
Seja bo minila v znamenju sprejemanja vrste odločitev o imenovanjih na pomembne funkcije. Foto: DZ/Katja Bidovec
VIDEO
Cerar branil kadrovske po...
VIDEO
Opozicija Cerarja sprašev...
VIDEO
Seja DZ-ja v znamenju kad...

Dodaj v

Cerar se brani očitkov o nestrokovnem kadrovanju vlade

Redna marčevska seja DZ-ja
20. marec 2017 ob 07:32,
zadnji poseg: 20. marec 2017 ob 20:50
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"V Sloveniji je velik problem, da se ob taki nespoštljivi obravnavi številni dobri kandidati sploh ne prijavljajo več v postopke," je glede kadrovanja odgovoril premier Miro Cerar.

Redna marčevska seja DZ-ja se je začela s poslanskimi vprašanji Cerarju, poslance pa je zanimalo predvsem vladno kadrovanje.

Poslanca NSi-ja Jerneja Vrtovca je zanimal način delovanja vlade pri kadrovanju na pomembne položaje v državnih podjetjih in družbah, ki so odgovorne za upravljanje državnega premoženja.

Cerar je poslance spomnil, da vlada ne kadruje, saj so imenovanja predsednikov uprav podjetij v državni lasti v pristojnosti nadzornih svetov. "Da politika ne kadruje, so pravljice za lahko noč," je odgovoril Vrtovec, ki ga ni zmotilo to, da vlada politično kadruje v podjetjih v državni lasti, ker da se to dogaja pod vsako vlado. Težava pa je po njegovem mnenju, "kako se kadruje".

Med drugim je opozoril na dvome o primernosti in usposobljenosti nekaterih kandidatov na najpomembnejših položajih. Cerar je v svojem odgovoru izpostavil težavo, da se sposobni kandidati sploh več ne želijo prijavljati za položaje. "Kdo pa se bo izpostavil takemu javnemu blatenju, kot ga uprizorijo nekateri rumeni mediji. Kdo pa bo kandidiral, če je spodoben človek, če se bo potem o njem začelo namenoma pisati neresnice," se je vprašal.

Nato je omenil primer Pošte Slovenije, ko se je v javnosti špekuliralo o kandidatih blizu te ali one politične opcije, na koncu pa je nadzorni svet za nov mandat potrdil starega predsednika uprave in "se nič od tega, kar se je pisalo, ni zgodilo".

Cerar Vrtovca in Dobovška pozval, naj postrežeta z dokazi
Podobno vprašanje kot Vrtovec je na Cerarja naslovil tudi vodja nepovezanih poslancev Bojan Dobovšek. Najbolj ga bo zanimalo kadrovanje v igralniški družbi Hit, ki ga je označil za "nepotistično in politično".

Povzel je nezadovoljstvo, potem ko je nadzorni svet Hita za predsednika uprave imenoval nekoga, ki naj bi podal nepopolno vlogo, ki ni bil favorit kadrovske agencije nadzornega sveta in ki nima referenc v igralništvu, je pa bil izbran, ker naj bi imel povezave z ministrstvom za gospodarstvo. "Ali so to novi standardi, merila in etika te vlade?" se je vprašal.

Cerar je odgovoril, da mu je minister dal osebno zagotovilo, da navedba, da je novi predsednik uprave "njegov osebni prijatelj ali prijatelj njegove prijateljice, ne drži".

"Upira se mi taka razprava. Navedete trditev, ki ne drži, potem pa mora nekdo na drugi strani stalno dokazovati, da to ni res," je izpostavil premier. Oba poslanca je pozval, naj za navedbe poiščeta dokaze. Če nepravilnosti v postopkih so, so mogoča pravna sredstva, da se ugotovijo. "Ne morem pa razpravljati o zadevah, ki z ničimer niso izkazane," je dejal Cerar in sklenil: "Resna razprava terja korektnost z dejstvi."

"Slovenija prosilcem za azil ne kupuje luksuznih stvari"
Poslanec SDS-a Vinko Gorenak je premierja v vprašanju opozoril na grožnje turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana z odprtjem meje za prebežnike. Zanimalo ga je, ali je Slovenija na morebitni obsežnejši prebežniški val pripravljena.

Gorenak je Cerarja ob tem tudi opomnil na nekatere razpise, s katerimi so nabavljali potrebščine za prosilce za azil in med katerimi so se znašli tudi nekateri po njegovi oceni predragi in tudi sicer sporni izdelki. Slovenija naj bo solidarna do tistih, ki pomoč potrebujejo, nobenega razloga pa ni, da država za prosilce kupuje kondome, je dejal poslanec SDS-a.

"Vi se ukvarjate s kondomi, mi se ukvarjamo z resnimi zadevami," mu je odgovoril premier Cerar. Kot je zatrdil, ne drži, da bi Slovenija za prosilce za azil kupovala luksuzne stvari, pač pa jim zagotavlja osnovne potrebščine. Slovenija bo ostala solidarna članica EU-ja, je zatrdil. Cilj vlade ostaja odgovoren odnos do tega vprašanja oz. human odnos do ljudi, ki bežijo pred vojno, hkrati pa skrb za varnost slovenskih državljank in državljanov, je pojasnil.

Spomnil je, da je Slovenija uspešno obvladala množičen prebežniški val v letih 2015 in 2016. Hkrati pa je zatrdil, da je država tako materialno in kadrovsko kot tudi finančno dobro pripravljena na morebiten nov številčnejši val prebežnikov.

Aprila v javnost zakon, ki bi prepovedal transmaščobe
Predlog sprememb zakona o zdravstveni ustreznosti živil, ki prihajajo v stik s temi živili, gre v javno razpravo v začetku aprila je v odgovoru na poslansko vprašanje Luke Mesca (ZL) o pripravi zakonskih rešitev, s katerimi bi prepovedali prekomerno vsebnost transmaščob v živilih, napovedala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

Zamuda pri pripravi zakona je po njenih besedah nastala, ker so potrebovali podatke o vsebnosti v živilih. Pripravljen pa je tudi tehnični predpis, ki ga moramo v skladu s postopki poslati v postopek notifikacije na Evropsko komisijo.

Po navedbah ministrice so predhodni rezultati pokazali, da vnos transmaščob za splošno populacijo v Sloveniji ne pomeni pomembnega tveganja za javno zdravje, vsebnost teh maščob v predpakiranih živilih pa pomeni povečano tveganje predvsem za posamezne populacijske skupine. Kot primer je omenila vaflje in podobna živila, ki jih največ uživajo otroci.

Ministrica je zagotovila, da je predlog usklajen z upravo za varno hrano in strokovnjaki, ki izvajajo omenjeni raziskovalni projekt. Na neformalni ravni so potekala tudi usklajevanja s predstavniki živilske industrije.

Sa. J., T. H., A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
designprologo
# 20.03.2017 ob 08:48
Vladno kadrovanje je enako kot poprej.
Posttranzicijska levica je zavoljo ohranjanja svojega omrežja (npr. F21...) in ugodnosti, ki izhajajo še iz prejšnjega vsiljenega sistema, v zadnjih 25 letih zmeraj delovala na način, da je v javnih in vplivnih javno-zasebnih lobijih cirkulirala svoje ljudi...
...politično kadrovanje je še zmeraj modus operandi, strokovne reference pa so le okvir za javni razpis

Trenutno najbolj znana karikatura sedi na vrhu SDH, kjer bi človek za top položaj, pričakoval tudi top menedžerja z top rezultati, ne pa kontrolorko "prodaje bele tehnike"...
Anar Hija
# 20.03.2017 ob 13:13
Razčistimo eno.

Kandidatov za ustavne sodnike NE bodo izvolili poslanci SMC, SDS in NSI. Izvoljeni so lahko kvečjemu s podporo nepovezanih poslancev ali poslancev Desus in SD. SMC, SDS in NSI skupaj NIMAJO 60 glasov!!!

Torej? Kdo je/bo kriv?

Največje zlo slovenske politike je stranka SD. Zapomnite si to.
pobrisan
# 20.03.2017 ob 09:27
Tako brutalnega kadrovanja kot ga doživljamo pod to vlado še ni bilo v zgodovini države.
Flagellum Dei
# 20.03.2017 ob 10:20
"A iz SDSa ga ne bodo nič pobarali o tem. zakaj ne kadruje tako obilno, kot kot so oni, ko so imeli "ablast"?"

SDS so bili amaterji glede števila kadrovskih zamenjav napram kasnejšim levičarskim vladam tako jim ni potrebno nič poppravševati levičarske totalitaristične oblasti.
theone
# 20.03.2017 ob 12:48
kar voliš to imaš, politika je ogledalo ljudstva
smeško 562
# 20.03.2017 ob 13:15
Cerar govori o Glavini? hahahaha tipični LDSovec.
SpicyWeiner
# 20.03.2017 ob 13:00
"V Sloveniji je velik problem, da se ob taki nespoštljivi obravnavi številni dobri kandidati sploh ne prijavljajo več v postopke,"

Ljudje se na, prirejene, razpise ne prijavljajo ravno zaradi tega, ker so vse pozicije že v naprej oddane. Še eno novo Mirkovo zavajanje javnosti.
Sandalovina
# 20.03.2017 ob 12:00
Politično kadrovanje je modus operandi naših vlad že 25 let. Nastavljanje nekompetentnih ampak
lojalnih kadrov po principu: samo, da je naš, se nadaljuje z nezmanjšano intenziteto. Zato nam v
tej državi gre tako dobro, mar ne?
nevem
# 20.03.2017 ob 17:10
Cerar je sinonim ljudi, ki nekaj zagotavljajo in obljubljajo (predvolilni "program" SMC), ko pa za to dobijo priložnost (izvolitev) pa delujejo povsem, ampak res povsem... nasprotno.
OMNIC
# 20.03.2017 ob 13:35
Teba je ločiti med "javnim blatenjem" in "resničnim prikazom dejstev".

Ni vsaka kritika javno blatenje. Izkušnje naroda so pač slabe. Pri vseh vladah.
k.u.j.o.
# 20.03.2017 ob 13:52
Gospod Cerar, državljani smo razočarani nad politiko. Razočarani nad vami, nad Janšo, nad Pahorjem, Erjavca da niti ne omenjam, skratka razočarani nad vsemi ostalimi politiki. Slovenijo ste spravili na kolena, vse kar znate je višat in uvajat nove davke, država je zbirokratizirana, polna omejitev in represije...

A vas ni sram, da vodite tako državo ??

Kje je tista Slovenija, ki so nam jo obljubljali ob osamosvojitvi ?

#bananarepublika
mostnica
# 20.03.2017 ob 13:35
Ne vemo, ali se Cerar norčuje iz slovenskega naroda ali iz samega sebe? Vemo pa, da se dolgo ne bo norčeval iz Slovencev!
Lord Vader9
# 20.03.2017 ob 13:01
Cerar opozarja na javno blatenje kandidatov za visoke položaje

Se strinjam. Zato morajo direktorji državnih podjetij najemati zunanje svetovalce.

Tako se dela biznis, če si slo levičar

Vikendice in jahte slo levičarjev se ne plačajo same od sebe!!

Dobri so tile - Rop, Cvikl, Jauševec & Co. Komaj odprli firmo, že jim je sedel državni denar!

Zaenkrat so kasirali iz Premogovnika Velenje, ciljali pa naj bi na milijonske zneske ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.
Pred slabimi štirimi tedni smo razkrili, kako so štirje "nekdanji" znani slovenski politiki, vsi vidni člani stranke Socialnih demokratov, Tone Rop, Milan M. Cvikl, Patrick Vlačič in Uroš Jauševec, ter sin petega "nekdanjega" znanega politika SD, odvetnik Rado Bohinc mlajši, novembra lani ustanovili Inštitut za sodobni trajnostni razvoj (ISTR), ki naj bi se ukvarjal z raziskovalno in razvojno dejavnostjo na področju družboslovja in humanistike (članek si lahko preberete tukaj).
Zakaj ta inštitut in zakaj ravno teh pet ustanoviteljev, postaja jasno že zdaj: niso še minili štirje meseci od ustanovitve, pa so Rop, Cvikl, Vlačič, Jauševec in Bohinc ml. že začeli dobivati denar iz državnih podjetij. Prvo nakazilo, 22.814 evrov v enem kosu, je prišlo iz Premogovnika Velenje (faksimile objavljamo na koncu članka). Zakaj so ta denar iz Premogovnika Velenje nakazali prav na Ropov, komaj ustanovljeni inštitut, še ni znano. Verjetno pa so ga zapakirali, kot pravimo, v formi kakšne študije, "nujno potrebne" za Premogovnik Velenje.
Toda navedena peterica (zraven pa verjetno še kdo) naj bi računala tudi na bistveno večje denarje, milijonske zneske, pravijo naši viri. Šlo naj bi za približno 50 milijonov evrov težki projekt ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, ki naj bi jih razdelili (formalno seveda prek javnega razpisa) za "prestrukturiranje nezaposlenih". In to je denar, na katerega naj bi startal "Ropov inštitut".
To bi bilo lahko povezano tudi z odkritjem, ki smo ga prav tako opisali v našem članku o Ropu, Cviklu, Vlačiču, Jauševcu in Bohincu mlajšem. Gre pa za nenadno odprtje statusa samostojnega podjetnika za poslovno svetovanje, za kar se je prejšnji mesec odločil tudi Klemen Žibert, sekretar lokalnega odbora SD v Ljubljani ter svetovalec v kabinetu ministrice za delo, družino in socialne zadeve Anje Kopač Mrak, kjer je Žibert tudi redno zaposlen.
Isao
# 20.03.2017 ob 13:01
Miro Cerar izpostavlja blatenje rumenih medijev, namesto da bi koalicija vabila in podpirala ljudi ki so pošteni in strokovni. Potem bi res samo rumeni tisk počel kar pač počne.
vnk
# 20.03.2017 ob 18:53
"Vi se ukvarjate s kondomi, mi se ukvarjamo z resnimi zadevami," mu je odgovoril premier Cerar.

Miro, ne seri, Vinko je idiot, ampak tvoje argumente glede migrantov ni težko sesuti.

Kot je zatrdil, ne drži, da bi Slovenija za prosilce za azil kupovala luksuzne stvari, pač pa jim zagotavlja osnovne potrebščine.

Prvo jih zagotovi Slovencem, ampak tistih se pa izogibaš kot da bi se lahko njihove revščine nalezel, verjetno ga je sram lastnih ljudi. Mene je sram, da sem tebe volil, človek samih izgovorov in samohvale.

Slovenija bo ostala solidarna članica EU-ja, je zatrdil.

Lahko smo solidarni, ni pa potrebno, da se pridružimo projektu, ki ne reši ničesar in nam tudi škoduje. Včasih je treba razmišljati z lastno glavo in ne slepo slediti Bruslju, še vedno naj bi bili samostojna država. EU nas je tudi nasral pri teranu, zakaj bi bili povsod neki hlapci.

Cilj vlade ostaja odgovoren odnos do tega vprašanja oz. human odnos do ljudi, ki bežijo pred vojno, hkrati pa skrb za varnost slovenskih državljank in državljanov, je pojasnil.

Pokaži mi vojno v Evropi, je ni. Večina ljudi rine sem zaradi ekonomskih koristih, naša kultura jim je itak tuja. To kaj hitro spoznamo, ko začnejo stokati nad hrano v azilnih domovih. Sicer pa Cerar, 2 tisoč delavnih mest in 100 tisoč brezposelnih, kam jih bo zaposlil? Zakaj kakšnega kosovskega abanca ne pošljete domov, saj vlada sama pravi, da pripeljejo sem družine in koristijo socialo.

Spomnil je, da je Slovenija uspešno obvladala množičen prebežniški val v letih 2015 in 2016. Hkrati pa je zatrdil, da je država tako materialno in kadrovsko kot tudi finančno dobro pripravljena na morebiten nov številčnejši val prebežnikov.

Miro, če je to kar ti praviš res, bi pri nas zaprli letališa, ker noben ne bi mogel več pristajat zaradi vseh letečih pujsov v zraku. Val smo KOMAJ obvladali, na mejo smo morali poslati celo vojsko, ogromno pa so prispevali tudi prostovoljci in drugi.
misterij1234
# 20.03.2017 ob 14:57
Sedaj pa naprej na Bled na kremšnite s svojo novo priležnico.Za super sprenevedanje do svojega naroda,ki mu ga je malo mar.Bolj ga skrbijo kadrovanja in kaj reče njegov visoko plačani Izraelec h njegovemu kadrovanju.
semaino
# 20.03.2017 ob 13:43
V živo: Cerar opozarja na javno blatenje kandidatov za visoke položaje

Kaj ce bi Cerar raje predlagal castne in postene kandidate, ki bi bili vredni funkcije?


V tej smeri ni razmisljal, pa taksen globok mislec je, pravijo.
Pueblo Libre
# 20.03.2017 ob 13:40
G. Miro Cerar opozarjam vas da na leto Slovenijo zapusti 10.000 visoko kvalificiranih sposobnih ter željnih uspehov mladih ljudi zaradi želje po boljši prihodnosti. Vi G. Miro Cerar ste pa se prodal za Junckerjevo trepljanje ter ljubimkanje, ter se odločil sprejeti nizko kvalificirano ne vzgojeno, ne kulturno, za frustrirano rajo iz bližnjega vzhoda. Sram naj vas bo G. Miro Cerar... kot mnogi pred vami na istem položaju, tudi vi, nastavljate svoje ljudi na položaje za proti usluge. Raja ni več neumna, raja vse vidi, smo v dobi informacij in te so postale kakor čas... počasi vendarle prej ali slej le pridejo na plan vse kupčije... tudi vas bo zgodovina zmerjala ter vam pljuvala čez grob kot mnogim pred vami...
windmaster
# 20.03.2017 ob 13:37
Godpod Cerar, spoštovanje ni nekaj kar je samounevno ampak si ga je treba prislužit?
Tudi vi ste nekdaj bil spoštovan, dokler se niste ujel v politične igrice in na račun svojega spoštovanja pokleknil pred lobiji!
Flagellum Dei
# 20.03.2017 ob 10:21
"Seveda pa Vlada opravlja kadrovanja, saj je to njena naloga. V časih desne vlade so to počeli ljudje iz varnostnih služb, no to pa je težava."

Si mislil rečt, da je težava ker je to počela desna vlada?!
NAUTILUS
# 20.03.2017 ob 08:33
MIRHAT-BABA IN KADROVANJE

Mirhat-baba, aga nominalni,
v družbi orientalski koruptivni
pravil bil na seji je fiktivni,
kakšni normativi so normalni:

»Vsaka svojega naj brž pospravi
si na mesto plačano moderno,
tudi če vse skupaj je mizerno,
našel službo v javni bo upravi.

Vsaka teh modernih naj družic
svojega ljubimca nagrajuje,
položaj direktorja kupuje,
brez sramu, brez porudelih lic.«

Vsaka in od vseh modernih vsak,
dokler še šefuje Mirhat-baba,
temu pač ne pravi se zloraba,
ampak za moderen gre korak.

Center tukaj, dva koraka v levo,
Mirhat-baba jih razveseljuje,
ko kot marioneta nagrajuje,
za moderno skrajno gre zadevo.

Vprašajo nazadnje Mirhat-babo,
kaj bo skromnež vendar storil zase,
ali sploh pomislil je kdaj nase,
kakšno zase vidi uporabo.

Pa tako jim Mirhat-baba reče,
češ vi vsak ste svojo preskrbeli,
vsaka našla svojemu dve deli,
čas nam, ljubčki, nepovratno teče.

Jaz za štiri moram poskrbeti,
se mi trikrat harem je razletel,
se v četrto zdaj sem že zapletel,
štiri službe moram jim ujeti.

Ker potem, ko gre moderno k vragu,
bom še zase komaj kaj izprosil,
saj za vas sem, ljubčki, glavo nosil,
stal bom, prosil, cmeril se na pragu.

Praga ne prostopil bom več zlepa,
to je jasno in zato hitite,
služb za svoje da ne zamudite,
kmalu bo za vse pravica slepa.
amfora
# 20.03.2017 ob 16:56
Slovenija je dežela lenih, nesposobnih uradnikov. Največje leglo so CSD ji pod okriljem Ministrstva za delo.
V zadnjem času pa tudi tuiristična sprega na Ministrstvu za gospodarstvo. Kar milijoni letijo za kvazi pogobe.....
Samo Zakes
# 20.03.2017 ob 13:03
Pri nas se ne da nikogar več oblatiti.

Smo vsi že več let v dreku.
Flagellum Dei
# 20.03.2017 ob 10:18
"Vladno kadrovanje? Uf, to pa je res nekaj novega pri nas. Zanimivo pa je, da tisti, ki so v preteklosti bili na oblasti in vladno kadrirali na kvadrat, zdaj to očitajo drugim."

Ne čutdno je, da sedaj ko kadrirajo vaši vi zamahnete z rokami in relativizirate. Medtem, ko ste v spretekosti govorili o nekih kadrovskih cunamijih in ne vem kakšnih neumnostih še.
ivod
# 20.03.2017 ob 09:06
... zakaj pa bi se ognil vprašanjem ???
Saj je zato tam ... da pove, razloži, odgovarja ...

kadrovanje ?
... vlada ima pač to nalogo ... drugo pa je, kako to vlogo ... kadrovanja ... opravlja ....
...
... žal nobena od dosedanjih vlad ni naredila kakšnega presežka ...
m72
# 20.03.2017 ob 19:16
""V Sloveniji je velik problem, da se ob taki nespoštljivi obravnavi številni dobri kandidati sploh ne prijavljajo več v postopke," glede kadrovanja pravi premier Cerar."

Seveda se ne, če pa so srečni izžrebanci že vnaprej znani.
sharkyslo
# 21.03.2017 ob 00:29
Cerarjeva nesposobnost ne pozna meja.
Valerija
# 20.03.2017 ob 19:05
številni dobri kandidati sploh ne prijavljajo več v postopke

če prav razumem, je Cmerar s tem javno priznal, da je popolnoma nesposoben.
tuintam
# 20.03.2017 ob 13:31
Cerar opozarja na javno blatenje kandidatov za visoke položaje

Cerar ne dojame, da počasi bodo lahko delali le še eni, ker pogoje določa monopolist, ki si domišklja, da je on vse in celota (napaka je v njegovem lastnem tolmačenju, da je to prav) ... Tako da ne vem, če je tisto, kar govori, sploh čisto res.
Flagellum Dei
# 20.03.2017 ob 13:05
"Slovenci, pozor: vladno kadriranje je OK. Ni nic slabega in je normalna praksa. Ko slisite politika v parlamentu, da se pritozuje o kadriranju, pomeni, da lovi vas, naivneze, da mu verjamete in ga na volitvah izvolite. Ces, to se ne dogaja in je zdaj on tisti, ki je to razkril, v bistvu pa laze, ker se zaveda, da je kadrovanje normalno, le da nabira glasove nainvezev."

Bi skoraj rekel, da je lepo povedano, potem pa se zavedam, da ta komentar prihaja od levičarja - ki še sedaj nabijajo o nekem kadrovskem cunamiju v času desne vlade.
Homer.
# 20.03.2017 ob 20:55
@furs
Oprosti, ampak prejšnja država glede nestrokovnega kadrovanja ne seže tej državi niti do kolen...
vnk
# 20.03.2017 ob 19:05
Predlog sklepa o prerazporeditvi splošne proračunske rezervacije (Zagovornik načela enakosti)

Za Zagovornika načela enakosti se za leti 2017 in 2018 zagotovijo dodatna sredstva v višini 500.000,00 EUR za vsako leto z razporeditvijo iz sredstev splošne proračunske rezervacije.

Čaki, Lobniku bi radi dali pol milijona na leto?
CicaMicaŠpica
# 20.03.2017 ob 18:49
Spolitiziran javni sektor in dober del gospodarstva.
En kup nesposobnežev vodi vse skupaj, kako jih slabi politiki nastavljajo in kaj imamo od njih...
V javnem sektorju se nepožegnanim sposobnim strokovnjakom godi celo še slabše, če niso vsaj pet let na vodilnih delovnih mestih, nimajo pogoja za kandidaturo na vodstvenih položajih. Od tod kolobarjenje oportunistov, ki nam zapravljajo, kar je še ostalo. Mirko pejd domu.
samogledam
# 20.03.2017 ob 16:44
Jaz sem vas na volitvah podprl, ker sem bil preprican da boste pravni strokovnjaki Sloveniji ponudili zakonodajo ki bo uvedla red kot ga poznajo v Avstriji, nacelnost ki jo zagovarjate z argumenti in koncno zmanjsali in poenostavili birokracijo v vsakdanjem zivljenju ljud, pa nic od tega ! Zakaj imamo nevladnih organizacij 27.365 in verskih skupnosti 48 ter zasebnih zavodov 3.094 z subvencijami drzave, jaz tega nisem podprl in zato sem besen, ker ni nikogar ki bi rekel, fantje dovolj je zajebavanja !
aktivist
# 20.03.2017 ob 16:30
Ne vem zakaj Cerkev ni ločena od države
Kanin
# 20.03.2017 ob 15:31
Politično kadrujejo vsi. In nima smisla, da se predsednik vlade dela neumno nevednega. Če bi resno mislil, da ni tako, potem bi bil zrel za odstrel, če laže, pa tudi ni dosti boljši.
A ker so vsi bolj ali manj isti so alternative težke.

Vsekakor pa se bolj izplačajo povezave z levimi strankami, saj je tovrstnega nastavljenega kadra veliko več. Precej ga je še iz prejšnjega režima, pa tudi v času samostojnosti, so levičarji dlje na oblasti.

Sicer je pa pri večini naših nesposobnih "velikih poslovnežev" tako, da se bodo bolj ali manj slinili vsaki oblasti, samo da ostanejo pri koritu. Na žalost.

V Sloveniji bi potrebovali mnogo več osebne odgovornosti (direktorjev, mnistrov ...) in nadzora. A za to na žalost ni interesa.
momahen
# 21.03.2017 ob 06:43
Cerar nabavlja kondome za migrante, potem pa obtoži Gorenaka in SDS, da se ukvarjajo s kondomi? Politikant, da mu ni para.
Warbird
# 20.03.2017 ob 23:26
Kanin
# 20.03.2017 ob 15:31
Prijavi neprimerno vsebino
Politično kadrujejo vsi. In nima smisla, da se predsednik vlade dela neumno nevednega. Če bi resno mislil, da ni tako, potem bi bil zrel za odstrel, če laže, pa tudi ni dosti boljši.
A ker so vsi bolj ali manj isti so alternative težke.

Vsekakor pa se bolj izplačajo povezave z levimi strankami, saj je tovrstnega nastavljenega kadra veliko več. Precej ga je še iz prejšnjega režima, pa tudi v času samostojnosti, so levičarji dlje na oblasti.

Sicer je pa pri večini naših nesposobnih "velikih poslovnežev" tako, da se bodo bolj ali manj slinili vsaki oblasti, samo da ostanejo pri koritu. Na žalost.

V Sloveniji bi potrebovali mnogo več osebne odgovornosti (direktorjev, mnistrov ...) in nadzora. A za to na žalost ni interesa.

---
Torej priporocas da volimo dalje iste, ker ti itak ze majo ljudi nastavljene na polozajih oz. kot ti trdis pri koritu, ampak po drugi strani se pa sekiras da je taksno stanje v drzavi ? Torej volit naprej v nedogled isto, ker pac ti imajo ze vse nastavljeno, ali pac volit neko drugo opcijo da malo pomete s temi in morda dejansko kredibilno zasposli ljudi ?

Ce ponavljas eno in isto napako v nedogled in pricakujes drugacne rezultate, potem je cas da ugotovis da delas nekaj narobe ;)
vnk
# 20.03.2017 ob 19:15
Ah, Miro, kaj ti je bilo tega treba. Politika je pogreb. Prav si ugotovil. Kateri sposoben normalen človek rine v to štalo? Ampak, po toči zvoniti je prepozno in narod ki množično čaka " gorskega zdravnika iz žajfnice" ti ne bo prinesel slave. Pahor je dojel kako se to dela.
Reši se dokler je še čas. Nivo je za kozlat.


SMC še najbolj sam sebe spodkopava.
abi normal
# 20.03.2017 ob 16:39
Ah, Miro, kaj ti je bilo tega treba. Politika je pogreb. Prav si ugotovil. Kateri sposoben normalen človek rine v to štalo? Ampak, po toči zvoniti je prepozno in narod ki množično čaka " gorskega zdravnika iz žajfnice" ti ne bo prinesel slave. Pahor je dojel kako se to dela.
Reši se dokler je še čas. Nivo je za kozlat.
JANEZ BLOND
# 20.03.2017 ob 15:53
Slovenija je tako materialno in kadrovsko kot tudi finančno dobro pripravljena na morebiten nov številčnejši val migrantov, je na seji DZ zagotovil premier Miro Cerar.


Eeee Cerar ni čudno, da ljudje ne podpirajo namesto, da bi poskrbel za revne Slovence raje denar in hrano daješ na kup za tujce stam te blo. Saj bodo volitve upam, da ne prideš več v parlament izdajalec.
Kanin
# 20.03.2017 ob 15:35
qayxc
Nima smisla, da se jeziš, če predsednik ne kadruje samo tvojih. Še sreča, da ne nastavlja samo enih ali drugih. Kaj bi naši (levi in desni) počeli šele takrat, če bi ne imeli drugega pola in bi bili samo naši. :(
Še tako se verjetno marsikdaj prepirajo samo za predstavo za naivne državljane, ki še padajo na te leve ali desne limanice, zadaj pa tečejo tudi drugačne trgovine ...
kotzi
# 21.03.2017 ob 07:46
ta pa je populist...govori nekj o zeleni Sloveniji pa podpira lakirnico pod pohorjem..hahaha...
Katalena
# 21.03.2017 ob 07:21
Se sprasujem ce nas Miro Cerar sploh ima spricevalo ,sol ki jih je opravo....mislim da ne.....mislim da jih je ponaredo tako kot vecina v parlamentu...ha
furs
# 20.03.2017 ob 19:56
Nestrokovno kadrovanje v vladi pa res ni nič novega. Staro je natančno toliko kot Slovenija, tradicija pa izvira iz prejšnje države, samo malce so jo posodobili.
stewie
# 20.03.2017 ob 16:49
Zakaj pa v SDS ne marajo, da vlada migrantom deli kondome?
Se bojijo, da pred tem kondome na skrivaj preluknjajo in si na tak način povečujejo volilno bazo?
19SNOWY87
# 20.03.2017 ob 15:45
Na prvi sliki v tipičnem položaju mešanja megle.
slovencsm
# 20.03.2017 ob 14:16
Kako ste smešni tisti, ki se spravljate na nivo, da vsaka vlada kadrira svoje. Jasno je, da postavlja svoje kadre. Problem pa je, ko ti kadri nimajo ustreznih referenc in znanj. problem tudi je, ko se ugotovi, da so sorodstveno ali drugače povezani s tistim, ki o teh kadrih odloča. Neumnost je tudi zamenjati nekoga, ki ima dobre rezultate. Ipd. Torej ne obsojajmo ljudi, iz katere stranke prihajajo temveč presojajmo njihova dejanja.
V tem primeru pa mora predsednik vlade jasno povedati ali so bila vsa pravila kadrovanja izpeljana v skladu z zakoni in pravili v podjetjih oz. drugih ustanovah. Prav tako bi moral pojasniti, kakšna kazen doleti tistega, ki zakonodajo in postopke krši ali ko ugotovijo, da je nastavil nekoga, ki je v sorodu ali kakšni drugi povezavi.
Dokler bomo balkan express država na večini področjih (javna uprava, sodstvo, zdravstvo, ...) kar pomeni, da ni jasnih pravil in/ali da večina ne odgovarja za kršitve, do tedaj bo ta država slaba mačeha državljanom.
Radenm
# 20.03.2017 ob 14:06
Tula ima Cerar precej prav. Normalen, sposoben, in delaven človek, ki bi dejansko bil primeren za tak položaj....zakaj bi se spuščal v tako umazano kampanjo, zakaj bi se šel vse te poskuse diskreditacije, brskanje za umazanim perilom iz preteklosti, pa ne vem kaj še vse?

Če si delaven in sposoben si boš našel dobro službo, in ti tega pač ni treba.
Trubadur
# 20.03.2017 ob 13:56
... sem že pred časom povedal, da nismo zreli za demokracijo....
Kazalo