Foto:
Foto:
Cvikl ne vodi več komisije

Sklep bo komisija posredovala v odločanje državnemu zboru, v poslanski skupini SD-ja pa vztrajajo pri tem, da novega predsednika komisije ne bodo predlagali. Miran Potrč je na seji že uvodoma dejal, da se ne strinja s predlogom za razširitev dnevnega reda, ki je predvideval predlog za razrešitev starega in imenovanje novega predsednika .

Ker poslanska skupina novega člana oziroma predsednika iz svojih vrst ni predlagala, je bil sklep, ki je predvideval tudi novega predsednika, preoblikovan. Člani komisije so tako odločali le o Cviklovi razrešitvi.

Kot je za MMC dejal Cvikl, gre pri tem za namen aktualne oblasti, da z vsemi sredstvi prepreči, da bi resnica prišla na dan.

Cvikl ni več mogel biti član omenjene komisije, ker so trije njeni člani, Robert Hrovat iz SDS-a, Zmago Jelinčič iz SNS-a in Josip Bajc iz SLS-a, zahtevali njegovo pričanje. Kot je ugotovil predsednik državnega zbora France Cukjati, pa bi bilo to v nasprotju s 3. členom zakona o parlamentarni preiskavi. Sam Cvikl je zahtevo sicer označil za nezakonito.

Cvikl ne vodi več komisije