Erjavec o usodi prodaje NLB-ja ni želel špekulirati. Foto: BoBo
Erjavec o usodi prodaje NLB-ja ni želel špekulirati. Foto: BoBo

Po besedah Erjavca mora kupnina za prodajo NLB-ja najmanj pokriti dokapitalizacijo, ki so jo plačali davkoplačevalci, ni pa želel špekulirati, kakšna bo zdaj usoda prodaje največje slovenske banke. "Počakajmo, da pride zadeva v obravnavo na vlado. Ravnanje nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) pa je bilo zame pričakovano glede na dogajanje na seji vlade prejšnji teden," je dodal.

Iz kabineta predsednika vlade so v četrtek zvečer sporočili, da premier Cerar v tem trenutku tega še ne bo komentiral.

Prvak SD-ja Dejan Židan pa je že v četrtek dejal, da pri prodaji NLB-ja pričakuje, da se povrne denar, ki so ga država in davkoplačevalci vložili vanjo. Banka je po njegovem mnenju v dobri kondiciji, "prepolna denarja in s 23-odstotno kapitalsko ustreznostjo očitno predokapitalizirana". Zato je prav, da o tako pomembnem vprašanju odloča vlada kot skupščina, je dodal.

Nadzorniki SDH-ja v postopku odločanja o potrditvi prospekta - potrditev prospekta je pomembna, ker predstavlja uradni prodajni dokument za morebitne vlagatelje - za prvo javno ponudbo delnic (IPO) NLB-ja v četrtek namreč niso dali soglasja k cenovnemu razponu za delnico banke. Upravi SDH-ja pa so priporočili, da o tem vprašanju zahteva odločanje vlade kot skupščine. Neuradno naj bi vlada o tem odločala prihodnji četrtek.