Dars trdi, da SCT-jevi delavci niso dokončali vseh del v galeriji predora Šentvid, SCT pa to odločno zavrača. Foto: MMC RTV SLO
Dars trdi, da SCT-jevi delavci niso dokončali vseh del v galeriji predora Šentvid, SCT pa to odločno zavrača. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Zidar
Zidar meni, da je javnost napačno informirana in da mora ločiti med predori in galerijami. Foto: MMC RTV SLO
Ping pong med Darsom in SCT-jem

SCT je to objavil že v nedeljo, danes pa so izjavo ponovili, saj so, kot razlagajo, protipožarni omet v desni stari galeriji predora Šentvid omet odstranili v nedeljo, v levi pa v torek. Izpolnili so tudi dodatne zahteve, rezultati vseh testiranj pa so uspešni, dodajajo.

"Očitek Darsa, da SCT ni opravil vsega naročenega dela, je krivičen, saj so gradbinci izvedli prav vsa dogovorjena dela," so sporočili z SCT-ja.

A pri Darsu vztrajajo, da niti ni bilo popolno izvedeno odstranjevanje protipožarnega ometa niti niso bila opravljena vsa testiranja elektrostrojne opreme, predvidena s projektom. Družba za avtoceste pojasnjuje, da je iz poročila zavoda za gradbeništvo z datumom 18. avgust razvidno, da ni končana sanacija delaminiranih mest, še vedno je v stikih prisotna malta, med drugim pa ni bilo opravljeno niti čiščenje ležiščnih polic niti čiščenje kovinskih drenaž.

Medtem pa v SCT-ju razlagajo, da so delavci podjetja od 6. avgusta delali nepretrgoma 24 ur dnevno ter v rekordnem času končali fizična dela, povezana z odstranitvijo protipožarnega ometa, in testiranja.

Zadnja testiranja so opravili v soboto, ko so končali testiranje elektrostrojne opreme, izvedli gradbene preglede in opravili še dodatni požarni preizkus. Na Darsu tako trdijo, da so izjave izvajalca o popolnem končanju vseh del in testiranj v rekordnem času zavajajoče.

Zidar: SCT pri gradnji predorov v evropski ligi prvakov
Še v ponedeljek pa je prvi mož SCT-ja Ivan Zidar zatrdil, da je bil šentviški predor narejen brezhibno in da bo uvrščen med prve tri predore v Evropi, tako kot predora Dekani in Kastelec. Dodal je, da SCT pri gradnji predorov igra "v evropski ligi prvakov".

Ping pong med Darsom in SCT-jem