Dermol zanika očitke HSE-ja, da je huje kršil svoje delovne obveznosti. Foto: BoBo
Dermol zanika očitke HSE-ja, da je huje kršil svoje delovne obveznosti. Foto: BoBo

Kontič je na začetku današnje seje velenjske svetnice in svetnike seznanil, da s 1. junijem funkcijo podžupana prevzema Dermol, ki bo funkcijo podžupana opravljal poklicno. Istega dne bo sporazumno razrešil dozdajšnjega podžupana Franca Žerdina, ki pa bo še naprej pooblaščen za vodenje projekta za razvoj turistične dejavnosti na področju jezer in za področje visokega šolstva.

Poleg Dermola (SD) sta velenjska podžupana še Srečko Korošec (DeSUS) in Breda Kolar (SMC). Dermola je sicer Holding Slovenske elektrarne 3. novembra lani odpoklical z mesta direktorja Teša zaradi domnevnih hujših kršitev delovnih obveznosti, kar pa je Dermol odločno zavrnil.

Velenjski mestni svetniki so danes na seji soglašali tudi z imenovanjem Zdenka Kikca za direktorja Zdravstvenega doma Velenje. Kikec je edini poslal prijavo na razpis, ki je bil objavljen 10. aprila, svet zavoda pa je ugotovil, da prijava ustreza vsem razpisnim pogojem.

Za teševca se vedno mesto najde
Dermol sicer ni edini nekdanji direktor Teša, ki si je našel delo v Velenju. Po odhodu z mesta direktorja šoštanjske termoelektrarne je januarja 2013 mesto na čelu direktorja komunalnega podjetja Velenje dobil tudi Uroš Rotnik. Novembra lani so ga v sklopu preiskave nepravilnosti pri gradnji Teša 6 priprli za dober mesec in pol, zato so se ustanovitelji velenjske komunale odločili, da ga s položaja razrešijo. A so ga le nekaj dni po prihodu iz pripora znova imenovali na to mesto.