Uvozi v krožišče bodo semaforizirani, menjavanje pasov bo prepovedano. Foto: MMC RTV SLO
Uvozi v krožišče bodo semaforizirani, menjavanje pasov bo prepovedano. Foto: MMC RTV SLO

Na Darsu tako opozarjajo (z videosimulacijami pa tudi ponazarjajo), da bo "z rekonstrukcijo krožnega križišča Tomačevo način odvijanja prometa v križišču bistveno spremenjen. Dodaten četrti krak bo predstavljal navezavo na Športno-rekreacijski center Stožice in bo v prihodnje povezoval krožni križišči Tomačevo in Žale. Zaradi štirih prometnih pasov na vseh uvozih in dela krožnega vozišča bo promet urejen s semaforji. Vozniki se bodo morali pred vstopom v krožno križišče razvrstiti na ustrezen prometni pas glede na smer vožnje. Zaradi varnosti bo pozneje menjavanje pasov prepovedano," dodajajo na Darsu.

Objekt in ena izmed predvolilnih obljub ljubljanskega župana Zorana Jankovića naj bi bil po njegovih besedah dokončan 30. junija. Ker v teh dneh potekajo zadnji upravni in nadzorni postopki (ter neznanke v zvezi s financiranjem), bo odprtje nekoliko zamujalo.

Potrjeno pa je, da se bo 10. avgusta v novi dvorani slovenska reprezentanca pomerila z aktualnimi svetovimi in evropskimi prvaki, košarkarji Španije, 11. avgusta bosta sosednji stadion odprli nogometni izbrani vrsti Slovenije in Avstralije, ljubitelji glasbe pa verjetno nestrpno pričakujete nastope tenorista Joseja Carrerasa (7. oktober) in kanadske legende Leonarda Cohena (12. oktober).

Vabljeni k ogledu spodnjih videoprikazov prihodnjega prometnega režima v okolici novega ljubljanskega športno-rekreacijskega centra (vir: DARS)