Predsednik Drnovšek kot gost oddaje Izzivi TV Slovenija. Foto: RTV SLO
Predsednik Drnovšek kot gost oddaje Izzivi TV Slovenija. Foto: RTV SLO
Janez Drnovšek
Predsednik je pojasnil tudi svoj nedavni izstop iz LDS-a. Foto: RTV SLO

V oddaji Izzivi Televizije Slovenije je ob tem pojasnil, da je začel z enim od problemov v svetu in da bo nadaljeval z drugimi. Predsednik se ni strinjal, da njegova pobuda za Darfur doslej ni dala vidnejših rezultatov, saj je, kot je dejal, razgibal mednarodno skupnost, da je začela aktivneje delati.

V zvezi z nedavno pomilostitvijo nekdanjega direktorja družbe Hit Danila Kovačiča je Drnovšek dejal, da je vsak primer pomilostitve treba posebej preučiti, saj gre za odločitev o usodi nekega človeka. Pri tem je ponovil, da se je za to odločil zato, ker je presodil, da je Kovačič že plačal ceno za svoja dejanja in ker je bil zelo cenjen v svojem okolju.

Vzroki za izstop iz LDS-a Predsednik je pojasnil tudi svoj nedavni izstop iz LDS-a. Dejal je, da se mu je zdelo, da stvari v stranki niso šle v pravo smer, zato je presodil, da niti zamrznjeno članstvo v stranki nima smisla in da je bolje imeti z njo jasno razmerje.

Gibanje za pravičnost in razvoj s to odločitvijo po besedah predsednika Drnovška nima neposredne zveze. Ob tem je Drnovšek zatrdil, da v gibanje ne vabi politikov. Če kdo želi, lahko pristopi, je pa to namenjeno ljudem, ki niso vključeni v politične stranke in želijo nekaj storiti, je dejal.