Strankam, ki so pozvale k odstopu Janeza Janše, raste podpora. Foto: BoBo
Strankam, ki so pozvale k odstopu Janeza Janše, raste podpora. Foto: BoBo

Pozitivno Slovenijo bi po rezultatih ankete - naročnik je bil TS Media, opravili so jo med 7. in 16. januarjem, anketirali pa 559 polnoletnih oseb - volilo osem odstotkov anketirancev. Stranka DeSUS je med anketiranci dobila pet odstotkov podpore, NSi pa štiri odstotke. Drugo stranko bi volilo 13 odstotkov vprašanih, neopredeljena pa je bila slaba desetina.
SDS je podpora glede na december lani padla za tri odstotne točke, z največjim padcem priljubljenosti pa se glede na prejšnje ankete spopada PS, ki bi ga še oktobra volilo 20 odstotkov vprašanih. Podpora v zadnjem času narašča SLS-u in DL-ju ter nekoliko tudi strankama DeSUS in NSi, kaže anketa.
Rezultati ankete kažejo tudi, da bi se volitev, če bi bile te v nedeljo, udeležilo 46 odstotkov vprašanih. Zanesljivo se volitev ne bi udeležila dobra tretjina vprašanih, vsak deseti verjetno na volitve ne bi šel, osem odstotkov pa bi se volitev verjetno udeležilo. Glede na anketo je podpora vladi Janeza Janše v zadnjem mesecu padla za tri odstotne točke, podpira pa jo 22 odstotkov vprašanih.