Zunanji minister Karl Erjavec je številne šokiral z izjavo, da slovenska policija redno odkriva sirske upornike na naši meji. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Zunanji minister Karl Erjavec je številne šokiral z izjavo, da slovenska policija redno odkriva sirske upornike na naši meji. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Sum terorizma pri beguncih ni bil potrjen

Erjavec meni, da njegova izjava ne bi smela nikogar šokirati, saj je povsem jasno, da se skozi "begunski val vračajo tudi osebe, ki so bile aktivne v Siriji, in to se je pokazalo tudi pri preverjanjih v nekaterih drugih državah".

Erjavec je obenem dodal, da se je njegova izjava nanašala na to, da slovenska policija zaostruje nadzor na meji tudi zaradi preverjanja, ali so med prebežniki tudi nekdaj vojaško aktivne osebe, vendar pa policija do zdaj pri vseh teh preverjanjih še ni odkrila nobene osebe, ki bi potrjeno sodelovala v spopadih v Siriji.

Na Erjavčevo izjavo so se odzvali tudi na ministrstvu za notranje zadeve, kjer podobno poudarjajo, da so varnostni organi resda podrobneje preverjali nekaj oseb, vendar za nikogar izmed okoli 30 ljudi niso potrdili, da je sodeloval v različnih skupinah. "Tudi zoper nobeno osebo ni bil vložen predlog za prekršek ali kaznivo dejanje," je dejal državni sekretar Boštjan Šefic.

V Dobovi danes sprejeli 1.744 prebežnikov
Danes so na železniški postaji Dobova slovenski varnostni organi sprejeli dva vlaka s skupno 1.744 prebežniki. Trenutno je v Dobovi nastanjenih še 356 prebežnikov, v večernih urah pa pričakujejo še en vlak z 882 prebežniki.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.

Sum terorizma pri beguncih ni bil potrjen