Erjavec še vedno stoji za svojim poslancem. Foto: BoBo
Erjavec še vedno stoji za svojim poslancem. Foto: BoBo
Kakšne standarde imajo poslanci?
Simčič še kar skriva spričevalo

Po včerajšnjem pozivu predsednika parlamenta Gregorja Viranta, naj poslanec Ivan Simčič vendarle stopi pred javnost in pokaže spričevalo, je danes poslanec to vendarle storil, je za TV Dnevnik poročala Nataša Markovič.

S prvakom DeSUS-a Karlom Erjavcem sta na tiskovni konferenci pokazala indeks filozofske fakultete, ne pa srednješolskega spričevala, in potrdilo ministrstva za obrambo, iz katerega je razvidno, da so mu srednješolsko spričevalo zasegli. Poslanec je danes še enkrat zatrdil, da je srednjo šolo naredil, čeprav se ne spomni imena šole, prav tako ne profesorjev ali sošolcev, ki bi to potrdili.

Viranta podprli tudi nekateri poslanci
Včerajšnja Virantova izjava, da Ivan Simčič meče slabo luč na druge poslance in naj vendarle pokaže spričevalo, je razjezila Karla Erjavca. Podporo Virantu so izrazili tudi dolgoletni poslanec Miran Potrč in nekateri drugi poslanci.

Simčič in Erjavec sta zato sklicala novinarsko konferenco in namesto da bi pokazala Simčičevo srednješolsko spričevalo, se je nastop začenl s potrditvijo prevzema pošte Komisije za preprečevanje korupcije in s prebiranjem ocen univerzitetnega izobraževanja.

Erjavec pohvalil Simčičeve ocene
"Zelo lepe ocene, sem zadovoljen, da imamo poslanca ki ima 9 in 8. Priden študent, bi bilo nenavadno, da ne bi zaključil četrtega letnika, ker srednjo ima," pove Erjavec. O tem nihče ne dvomi, novinarje pa je zanimalo le izvirno srednješolsko spričevalo.

"Šolo sem opravil, dislocirana enota Opatija in nobena srednja šola v Opatiji. Dislocirana enota, ki ni bila na sedežu v Opatiji, to moram konkretno zavrniti," je v svoj zagovor dejal Simčič. A izvirnega spričevala ne more pokazati, ker so mu ga zaradi preiskave neverodostojnega spričevala, zaradi česar je bil odpuščen, zasegli.

Ko bo na voljo izvirnik …
Simčič je zato pokazal le potrdilo, da je njegovo spričevalo zasegel Mors, a iz tega potrdila ni bilo mogoče razbrati, katero šolo je končal. Zavrnil je tudi branje zapisnika in pribil, da se bodo novinarji lahko prepričali, ko bo na voljo izvirnik.

Kakšne standarde imajo poslanci?
Simčič še kar skriva spričevalo