Fani Eršte pravi, da se je za kandidaturo odločila sama, saj meni, da je v državi treba nekaj spremeniti. Foto: BoBo
Fani Eršte pravi, da se je za kandidaturo odločila sama, saj meni, da je v državi treba nekaj spremeniti. Foto: BoBo
Fani Eršte za predsednico

Na novinarski konferenci je dejala, da na cesti živi že 19 let in ugotavlja, da država tone, zato je v njej treba nekaj spremeniti. Pravi, da je vedno več ljudi na cesti, vedno več je brezposelnih in nezadovoljnih, zato se je odločila za kandidaturo na predsedniških volitvah in bi, če bi dobila priložnost, "rešila Slovenijo".

V programska izhodišča je zapisala problematiko Romov, varčevanje, družbeno neenakopravnost, socialo, zdravstvo, tajkune in tuje državljane.

Kandidirati namerava s podpisi državljanov in meni, da jih bo, glede na to, da jo pozna veliko ljudi, kar nekaj, ki bodo volili zanjo. Kampanjo namerava financirati sama, ima pa tudi nekaj "dobrotnikov, ki bodo kaj primaknili".

Vedno več jih je
Kandidaturo so do zdaj napovedali še zdajšnji predsednik republike Danilo Türk, evropski poslanec iz vrst SDS-a Milan Zver, ki ga podpira tudi NSi, nekdanji predsednik vlade in stranke SD Borut Pahor ter neodvisna kandidata Marko Kožar in Monika Malešič, ki kot "podjetnica z izkušnjami" meni, da bo lahko pomagala gospodarstvo premakniti naprej. Zbiranje podpisov za kandidaturo za predsednika pa je napovedal tudi Miro Žitko in dejal, da je njegov cilj ta, da bi "kot predsednik poskušal življenje predstaviti kot lepo, da bi se boril proti različnim psihosomatskim motnjam in da bi ljudje sonaravno živeli".

Na ogled pa v spodnji fotogaleriji postavljamo še nekaj utrinkov zadnjega delovnega dne Boruta Pahorja. Tokrat je pomagal v zavetušču za živali.

Fani Eršte za predsednico