Matjaž Zanoškar je za MMC povedal, da niti sam ne ve, ali je izbran za kandidata za ministra. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Zanoškar je za MMC povedal, da niti sam ne ve, ali je izbran za kandidata za ministra. Foto: MMC RTV SLO

MMC se je takoj obrnil na Matjaža Zanoškarja, edinega znanega kandidata za ministra, ki je povedal, da je za to sicer izvedel, a ne ve, kdo je izbrani kandidat. "Niti tega ne vem, ali sem to jaz," je dejal Zanoškar in dodal, da je, kolikor ve, še vedno v kadrovskem postopku.

Vodja poslanske skupine, Joško Godec, je za MMC razložil, da se je najverjetneje zgodil nesporazum - o kandidatih je namreč odločala kadrovska komisija, ki je po njegovem mnenju (natančnih informacij pa nima) nekoga izbrala, zdaj pa mora tega človeka potrditi še izvršilni odbor stranke.

Generalni sekretar stranke Ljubo Jasnič je za STA pojasnil, da so izbrali kandidata za ministra za okolje in prostor, a da bo njegovo ime znano šele po tem, ko bo premier predlagal razrešitev Erjavca. "Mi smo postopek v stranki končali," je za tiskovno agencijo še dejal Jasnič in dodal, da bo o Erjavčevi razrešitvi najprej odločal DZ, nato pa bo predsednik vlade Borut Pahor zahteval ime kandidata za novega ministra za okolje. "V kolikšen času se bo to zgodilo, pa je odvisno od premierja," je poudaril Jasnič.