Najmlajši v vlogi novinarjev. Foto: MMC RTV SLO
Najmlajši v vlogi novinarjev. Foto: MMC RTV SLO
Podprimo botrstvo
Število botrov se veča

Na prireditvi, ki se je začela ob 10. uri, so se predstavili otroški junaki TV Slovenija in MMC-jev slon Bansi, potekal je košarkarski turnir, v živo pa je za smeh poskrbel Radio Ga-Ga. Nastopile so tudi glasbene skupine, med njimi Katalena ter Murat in Jose. Prireditev, ki je trajala do 16. ure, se je sklenila s predstavo Sapramiška Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Sredstva za pomoč otrokom v stiski lahko nakažete tudi prek UPN:

Prejemnik: ZPM LJ, Moste, Proletarska 1, Ljubljana

Koda namena: CHAR, Namen: Botrstvo

IBAN: SI56 0201 2002 0297 991 BIC: LJBASI2X Referenca (splošno nakazilo za Botrstvo): SI00 115

1.400 otrok že dobilo botra, od danes jih je še dodatnih 74
Projekt Botrstvo, ki je zastavljen kot pomoč v obliki manjših mesečnih zneskov otrokom in mladostnikom v stiski, je močno presegel vsa pričakovanja. Še spomladi so namreč pobudniki projekta upali na vsaj tristo botrov, pred tedni pa so jih našteli že več kot 1.400. Skupno je bilo v okviru projekta zbranih že več kot 370.000 evrov pomoči za otroke in mladostnike. Samo na Kongresnem trgu pa je botra dobilo še 74 otrok, s SMS-sporočili in neposrednimi prispevki pa je bilo zbranih še 2.200 evrov.


Pretresljive pripovedi in izpovedi otrok, ki se dnevno spopadajo s pomanjkanjem, lakoto, izobčenostjo in skrivanjem težkih stisk, pa niso spodbudile zgolj finančnih donacij. S pomočjo Botrstva socialno ogrožene družine dobivajo hrano, pakete, različna darila. Nekateri poslušalci otrokom plačujejo šolska kosila ali obšolske dejavnosti, projektu so se pridružila tudi nekatera podjetja, ki so darovala gradbeni material ali pohištvo.

Najbolj odmeven donator je postal upokojenec, ki je družini v stiski podaril stanovanje. Upokojenca, ki je želel ostati anonimen, so poslušalci Vala 202 izglasovali tudi za ime leta.

Prispevke z delavnice Gremo se televizijo, v kateri je na Kongresnem trgu sodelovalo 15 otrok, bomo objavili v petek (predvidoma dopoldne).

ZA POMOČ SE BOTROM IN BOTRICAM ISKRENO ZAHVALJUJEMO.

Podprimo botrstvo
Število botrov se veča