"Vladni populizem je naščuval t.i. realni sektor proti javnemu sektorju in obenem zakril, kaj je pravi namen varčevalnih ukrepov," pravijo v gibanju 15o. Foto: MMC RTV SLO/Aleksander Kolednik
Prerivanje pred DZ-jem

Na potestu izražajo absolutno zavračanje varčevalnih ukrepov, tiranije dolga in krizne diktature.

"Opozicijsko nasprotovanje ni odločno"
"Glasovalni stroj vladajočih strank bo deloval kot namazan in soglasno," so prepričani v gibanju. Po njihovem mnenju opozicijsko nasprotovanje ni odločno, ampak prej preračunljivo in cinično.

"Vlada izvaja v kolaboraciji s finančnimi trgi projekt radikalnega prestrukturiranja družbe v skladu z idejo retradicionalizacije družbe in absolutne vladavine trga," so zapisali v izjavi za javnost.

Menijo, da bo pod pretvezo nujnosti varčevalnih ukrepov "slaba in nelegitimna vlada izničila ostanke solidarnosti in izvedla zaključno fazo skrajnega razslojevanja in uveljavitve kastne družbe". Poudarili so, da je uveljavitev varčevalnih ukrepov kraja prihodnosti prekerne generacije.

Zahteve do vlade, opozicije in sindikatov
"Od vladajočih strank zahtevajmo, da takoj umaknejo varčevalni paket iz parlamentarne procedure. Od opozicije zahtevajmo, da uporabi vsa sredstva, ki so ji na voljo in onemogoči sprejetje paketa varčevanja," so pozvali.

Od sindikatov bi zahtevali takojšnje prenehanje iskanja kompromisov. Pozivajo k organiziranju in udeleževanju na srečanjih in zborovanjih proti politikam zategovanja pasov.

Spodaj si lahko ogledate tudi video prispevek, ki ga je pripravila skupina študentov AGRFT-ja in filozofske fakultete o "zgrešenosti vladnih rezov v javne storitve". Vabljeni k ogledu.

Prerivanje pred DZ-jem