Jorasu ni uspelo umakniti robnika na poti do svoje hiše. Foto: MMC RTV SLO
Jorasu ni uspelo umakniti robnika na poti do svoje hiše. Foto: MMC RTV SLO
Pri Jorasu zopet posredovali hrvaški policisti

Po telefonskem pogovoru z Jorasom in njegovim odvetnikom, Danijelom Starmanom, je premier po redni seji vlade dejal, da se v roku enega tedna sestaneta in pogovorita "o tem in ozemlju, za katerega obe državi trdita, da je njuno in bo zagotovo predmet odločanja arbitražnega sodišča". Pogovor naj bi bil po Pahorjevih besedah namenjen iskanju možnosti, "da bi lahko v prijateljskem vzdušju z ljudmi v Zgrebu rešili vprašanja cvetličnih lončkov ali robnikov" in drugih stvari, ki otežujejo njegovo življenje.

"Čakam na odgovore pristojnih, da lahko živim v skladu s pravnim redom Republike Slovenije," je pred tem za MMC dejal Joško Joras, potem ko je skušal neuspešno odstraniti robnike.

Joras je zjutraj želel odstraniti robnike na poti, ki vodi do njegove hiše, a so mu namero preprečili hrvaški policisti oziroma, kot nam je dejal Joras, so "hrvaške okupacijske sile" postavile živi zid pred zapornico in mu preprečile, da bi s traktorjem odstranil robnike in uredil pot. Odstranjevanje robnikov bo nadaljeval, ko se bodo hrvaški policisti umaknili.

Po Jorasovih besedah je dovoljenje za odmik robnikov od pristojnega organa (Direkcije za ceste) dobil lanskega 28. oktobra, da bi lahko uredil priključek z glavne ceste na pot, ki vodi k njegovi hiši. Dodal je, da je zaradi robnika poškodoval že tako svoj kot ženin avtomobil. Današnji dan je izbral zato, ker v bližnji prihodnosti ni kakšnega referenduma ali volitev in ne želi, da bi se mu kar koli očitalo.

Poziv vsem trem predsednikom
Joras zato poziva predsednika države, vlade in državnega zbora, da poskrbijo, da se izvaja pravni red, "če pa tega niso sposobni, naj odstopijo in prepustijo mesto tistim, ki bodo sposobni to narediti".

Dogodek nam je potrdil Jorasov odvetnik Danijel Starman. Razložil je, da so na pot prišli hrvaški policisti, Joras pa ni mogel več nadaljevati odstranjevanja robnikov.

Pri Jorasu zopet posredovali hrvaški policisti