S svojimi umetniškimi prispevki in nastopi so otroci z Downovim sindromom pokazali, kaj vse zmorejo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
S svojimi umetniškimi prispevki in nastopi so otroci z Downovim sindromom pokazali, kaj vse zmorejo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Down Up!, dobrodelna prireditev iz Kina Šiška

Prireditev so z nastopi podprli glasbeniki in glasbene skupine Zmelkoow, Rudi Bučar, Bilbi, Eskobars, Dan D, Bakalina in Siddharta. V programu so sodelovali tudi otroci z Downovim sindromom, ki so s svojimi umetniškimi prispevki in nastopi dokazali, kaj vse zmorejo.

V klicnem centru so številne znane osebnosti sprejemale prostovoljne prispevke, prostovoljcem pa se je v klicnem centru pridružil tudi predsednik države Borut Pahor.

O dobrodelnem projektu
Down Up je dobrodelna prireditev s kulturnim programom in predstavitvijo dela otrok z Downovim sindromom, na kateri so se vsi sodelujoči zavzemali za boljše možnosti njihovega razvoja in vključevanja v družbo.

Razvojno-raziskovalni center za otroke in mlade z Downovim sindromom, Planet 47, je v sodelovanju s Kinom Šiška, RTV Slovenija in številnimi drugimi podporniki te dejavnosti zbiral sredstva, namenjena vzpostavitvi ustrezne in zgodnje obravnavne ter razvojnih faz otrok z Downovim sindromom. Te so ključnega pomena pri doseganju rezultatov za njihovo samostojno vključevanje v družbo.

Vizija humanitarnega koncerta Down up je postaviti Slovenijo na zemljevid evropskih držav, kjer imajo ljudje z Downovim sindromom enake pravice kot invalidi in imajo spremljevalca v šolah, so deležni programov za razvoj svojih potencialov in so jim odprta vrata za zaposlitev.

Spodaj si lahko pogledate fotoutrinke z dobrodelne prireditve, vsi, ki ste zamudili dogodek, pa si ga lahko ogledate v priloženem posnetku.

D. S.

Down Up!, dobrodelna prireditev iz Kina Šiška