Franc Žnidaršič je za štiri leta postal predsednik nove stranke DSD. Foto: BoBo
Franc Žnidaršič je za štiri leta postal predsednik nove stranke DSD. Foto: BoBo
demokratična stranka dela
DSD je bil ustanovljen lani. Foto: BoBo
Žnidaršič uradno ustoličen na čelu DSD-ja

Prav tako so izvolili tri podpredsednike stranke ter spremenili statut, s čimer je stranka dobila še svet in člane sveta, je po koncu kongresa povedal Žnidaršič. Kongresa se je udeležilo 136 od 200 povabljenih delegatov.

Do konca leta nameravajo po državi postaviti tudi svojo mrežo. Na ravni mestnih občin in občinskih organizacij ima stranka izpostave v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Celju, Brežicah, Trebnjem, Zagorju, Trbovljah in na Jesenicah. Poleti pa bodo stranko ustanovili še v Novem mestu, Novi Gorici, Piranu, Kranju in na Ravnah na Koroškem. Na volitvah namerava stranka natopiti samostojno.

"Naš program ima v središču pozornosti delo, znanje, sposobnosti, višje vrednotenje dela, pravičnejšo delitev rezultatov dela, pravno državo in ohranitev socialne države ter solidarnosti med generacijami," pravi Žnidaršič.

O volitvah še ni bilo govora
V stranki po besedah Žnidaršiča menijo, da je "treba spraviti v organe odločanja v državi predvsem zaposlene, ki naj soodločajo o tem, kako bodo živeli in kakšna bo naša skupna prihodnost".
Na kongresu o samih volitvah niso govorili. Dogovorili so se, da bodo najprej proučili in dopolnili program ter pripravili rešitve, ki bodo pripravljene za volitve.

Poudaril je, da že imajo kar nekaj kandidatov za naslednje državnozborske volitve, vendar njihovih imen ne želijo sporočati javnosti, zato ker "je v našem političnem življenju način, da se vsakogar iz politične konkurence poskuša diskvalificirati".

Žnidaršič uradno ustoličen na čelu DSD-ja