Evropski in ameriški gasilci so merili moči v težkih gasilskih veščinah. Foto: Organizator
Evropski in ameriški gasilci so merili moči v težkih gasilskih veščinah. Foto: Organizator

Zmagovalec evropskega prvenstva Firefighter Combat Challenge je postal ameriški gasilec Justin King iz nemškega letalskega oporišča Ramstein, tesno za petami mu je bil Poljak Krzysztof Krawczyk, tretji pa je bil Slovenec Matic Zupan.

Tudi drugi najboljši slovenski gasilci so dosegli odlične rezultate, saj je bil Anže Habjan peti, Domen Pavlič šesti in Gregor Stanonik sedmi - vsi trije so imeli enak čas, odločale so stotinke, so sporočili organizatorji ter dodali, da so slovenski gasilci po najboljših mestih posegli tudi v ekipni konkurenci in v konkurenci dvojic, ob tem pa poudarili, da so bili slovenski tekmovalci vsi prostovoljci, medtem ko so bili gasilci iz tujine profesionalci.

Ekipa PGD-ja Moste (Matic Zupan, Domen Pavlič, David Brodar, Roman Koncilja in Gašper Urbanc) je v ekipnem boju tako zasedla tretje mesto.

5.000 obiskovalcev
Firefighter Combat Challenge je namenjen operativnim gasilcem, prostovoljcem in profesionalcem, cilj tekmovanja pa je, da se gasilci iz Slovenije in tujine pomerijo med seboj, dokažejo svojo pripravljenost, dvignejo samozavest in status operativnega gasilca, gre pa za eno najtežjih in najbolj atraktivnih športno-gasilskih tekmovanj na svetu.

Tokratno evropsko prvenstvo je predstavljalo tudi kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo med 12. in 19. novembrom v Južni Karolini, udeležilo pa se ga bo lahko najboljših pet gasilcev s tega prvenstva. Na tekmovanju se je pomerilo 285 evropskih in ameriških gasilcev, dogodek pa je na Bled pritegnil več kot 5.000 obiskovalcev.