Anton Olaj, generalni direktor policije. Foto: MNZ
Anton Olaj, generalni direktor policije. Foto: MNZ

Olaj je na Twitterju zapisal še, da bo "policija tudi v prihodnje delovala nepristransko in v okviru pravnega načela enakosti vseh pred zakonom". "Tudi v prihodnje bom zagovarjal svobodo izražanja v okviru spoštljivega diskurza. Nikjer (niti ustno niti pisno) se nisem zavzemal za uvedbo preiskave zoper katero koli politično stranko," je še zapisal Olaj.

Levica je prejšnji teden na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani vložila kazensko ovadbo zoper stranko SDS in "njeno medijsko mrežo" zaradi suma sistematičnega širjenja neresnic.

Poleg tega so zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin vložili kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, in sicer zaradi ponareditve t. i. manifesta, ki je spisan, kot da bi pripadal Levici. Po presoji Levice je neznani storilec to storil z namenom javnega spodbujanja sovraštva, ki temelji na političnem prepričanju, tako da bi lahko ogrozil javni red in mir z uporabo zmerjanja in žalitev.

Odziv je Olaj objavil na Twitterju. Foto: Twitter/Posnetek zaslona
Odziv je Olaj objavil na Twitterju. Foto: Twitter/Posnetek zaslona

Prvemu možu policije Antonu Olaju pa v ovadbi očitajo zlorabo uradnega položaja, saj da se je – sklicujoč se na ta manifest – zavzel za uvedbo predkazenskega postopka zoper Levico zaradi suma kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve.

S tem je po eni strani SDS pridobil premoženjsko korist v obliki izvajanja dodatnega, poleg medijskega še represivnega pritiska na politično konkurentko, obenem pa je povzročil škodo ugledu, časti in dobremu imenu stranke Levica, so prejšnji teden sporočili iz Levice.