Minister je prepričan, da bi selitev tožilstva pod notranje ministrstvo prinesla:
Minister je prepričan, da bi selitev tožilstva pod notranje ministrstvo prinesla: "Boljše in učinkivitešje delo v predkazenskem postopku, ki ga usmerjajo tožilci, kriminalisti pa delajo pod njihovim vodstvom. Tako ne bo izgovarjanja, da so kriminalisti zbrali premalo dokazov in podobno, saj jih bodo usmerjali tožilci, seveda tudi večja možnost koordinacije dela med vodstvi tožilstev in vodstvi policije na vseh ravnh." Foto: MMC RTV SLO/Ana Mavsar

Pri odpuščanju bodo vsa ministrstva enako obravnavana, je v MMC-jevi klepetalnici pojasnil notranji minister Vinko Gorenak. "Vsi kriteriji in postopki bodo enaki za vsa ministrstva," je zatrdil.

Pojasnil je tudi ključ odpuščanj v policiji: "Če govorite o policiji, potem bodo najprej prerazporeditve na operativna delovna mesta (uniformirana in kriminalistična policija) iz Generalne policijske uprve in tudi policijskih uprav v operativo, šele nato so možna tudi odpuščanja še zlasti, če dela ne bo za vse prerazporejene."

Vsebino celotnega klepeta si lahko preberete tukaj.

Zatrdil je tudi, da napovedana odpuščanja na policiji niso le krinka za čistko kadrov, ki ne simpatizirajo z Janševo oblastjo. Pri tem sprašuje: "Kako pa naj pri več kot 10.000 zaposlenih ta podatek sploh dobim?"

"NPU zagotovo odhaja z Dimičeve"
Pojasnil je še, da dolgoročno vidim toliko policijskih uprav, kot bo pokrajin. Na vprašanje, ali se na tožilstvu obetajo kakšne spremembe, pa je odgovoril, da za zdaj v smislu zakonskih sprememb ne.

Ponovno je napovedal, da bo vlada okoli 10. marca sprejela načrt selitev vseh organov zaradi reorganizacije ministrstev. "Ravnali se bomo po tem načrtu. Pričakujem selitev na Litostrojsko. Zagotovo NPU odhaja z Dimičeve. Selitve stanejo lahko nekaj tisoč ali 10 tisoč evrov, za Dimičevo pa plačujemo 1,5 milijona evrov letno," je dejal.