Na rušitev v Črnučah čaka še okoli 100 lop. Foto: MMC RTV SLO
Na rušitev v Črnučah čaka še okoli 100 lop. Foto: MMC RTV SLO
Vzkliki vrtičkarjev med prerivanjem s policijo
Bitka za vrtičke še ni končana

Vrtičkarji so bili z namenom inšpektorata očitno seznanjeni, saj so se zbrali že ob šestih zjutraj in postavili straže, tako da je morala ob prihodu gradbenih strojev posredovati policija. Vrtičkarji namreč strojev niso spustili naprej, saj trdijo, da objektov niso postavili nelegalno, ampak legalno, in imajo za to tudi vso potrebno dokumentacijo.

Zahtevajo primernega sogovornika, s katerm se bodo lahko dogovorili o usodi objektov ob vrtičkih, saj ne želijo več biti tretjerazredni državljani.

Marko Kofutar, odvetnik vrtičkarjev še zatrjuje, da je bila odločba o rušenju objektov ob vrtičkih zelo sporna, saj posameznikom ni dala možnosti, da bi v postopku ščitili svoj interes.

Na inšpektoratu za okolje in prostor pa so dejali, da so imeli vrtičkarji dovolj časa, da nelegalne objekte odstranijo. Dopoldne so sicer porušili nekaj lop, na rušitev pa jih čaka še približno 100. Stroške za rušitev bodo morali poravnati lastniki sami.

Policija uporabila prisilna sredstva
S PU-ja Ljubljana so sporočili, da je okoli 20 policistov ponudilo pomoč inšpektoratu za okolje, saj je približno 30 ljudi gradbenim strojem preprečevalo izvrševanje naloge. Policisti so skupino pozvali, naj se umakne, ker tega ni storila, pa so uporabili prisilna sredstva (palice-tonfa) in skupino potisnili s poti. Kršilcem je policija že napisala plačilne naloge.

Vzkliki vrtičkarjev med prerivanjem s policijo
Bitka za vrtičke še ni končana