Ivan Simič. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Simič. Foto: MMC RTV SLO

"V začetku junija 2022 bomo dobili novo, že 15. vlado Republike Slovenije. Prišel bo novi finančni minister, ki si bo izbral svojo ekipo. Kot sem že napovedal, bom takrat odstopil. To pomeni, da se umikam z odhajajočo vlado, novemu finančnemu ministru pa omogočam, da si izbere novega direktorja, ki bo ustrezal njegovim kriterijem. Zame je to popolnoma normalna poteza ob zamenjavi vlade," je zapisal Simič.

Direktorja Fursa pa je tudi prizadela izjava najverjetnejšega mandatarja Roberta Goloba, da so dediščina odhajajoče vlade nekompetentni ljudje na vodstvenih položajih. "Žal ta njegova trditev ne drži in menim, da bo sam imel kar nekaj težav, da bo našel kompetentne," je odgovoril in poudaril, da ne bo čakal, da ga nova vlada razreši.

"Nekateri mi pravijo, naj ne odstopim in počakam, da me razrešijo, saj naj bi mi na ta način pripadla odpravnina v višini štirih mesečnih plač, kar predstavlja okoli 12.000 evrov. Moj odgovor je, da je ponos več vreden kot teh 12.000 evrov in zaradi tega bom odstopil," je pojasnil in tudi izrazil upanje, da ga bo nova vlada razrešila takoj po tem, ko bo podal svoj odstop finančnemu ministru.