Ivo Godnič, znani imitator nekdanjega komunističnega voditelja Josipa Broza - Tita. Foto: MMC RTV SLO
Ivo Godnič, znani imitator nekdanjega komunističnega voditelja Josipa Broza - Tita. Foto: MMC RTV SLO

"Od leta 1991 že imitiram. Se pravi, bo letos že 20 let. Ampak, seveda, jaz hodim med ljudi, ki to spoštujejo, ki cenijo, ki so otroci partizanov oziroma antifašistov in pozitivne energije. Tako da jaz nimam ene slabe izkušnje, saj me ne vabijo ljudje, ki ga ne marajo. Ampak teh je zelo malo. Zadnjič, ko sem bil pri vas, a ni bila tukaj anketa, ali je pozitivna ali negativna (osebnost, op. a.) in ali se je bolje živelo prej ali kasneje, in je bilo več kot 90 odstotkov ljudi za. Se pravi, jaz imam več kot 90, 92 odstotkov prijateljev, kar se Tita tiče. In zaveznikov. Teh osem bomo pa ... saj zdaj so sv. Barbaro izpraznili, ne, je spet prostor, a veste. Temu se reče sarkazem, ironija," je danes v oddaji Dobro jutro na TV Slovenija izjavil Ivo Godnič, znani imitator nekdanjega komunističnega voditelja Josipa Broza - Tita.

MSi: Priča smo bili pozivanju k nasilju in ubojem
Na Godničeve besede so se že odzvali v Mladi Sloveniji, podmladku Nove Slovenije. Prepričani so, da je Godnič s svojimi grožnjami presegel vse meje dobrega okusa in da smo bili priča nestrpnosti do drugače mislečih, širjenju sovraštva, grožnjam ter pozivanju k nasilju, sovražnemu govoru in tudi ubojem.

"Ivo Godnič je v oddaji med drugim dejal, da je potrebno 'teh osem procentov, ki Josipa Broza - Tita ne ocenjujejo kot pozitivne osebnosti, pospraviti v rov sv. Barbare, saj je tam spet prostor'. Gre za hud napad na drugače misleče in nestrpnost s strani Iva Godniča. Gre za podlo izjavo in neposredno grožnjo s strani 'gledališčnika', ki terja odgovornost," zatrjujejo.

Za odziv smo že prosili varuhinjo človekovih pravic in vrhovno državno tožilstvo. Na odgovore še čakamo.

"Prizadeto je dostojanstvo ljudi"
Poudarjajo, da so prejeli številne pritožbe ljudi, ker jih je Ivo Godnič s svojim nastopom prizadel, užalil in ustrahoval. V podmladku menijo, da je bilo s tem prizadeto dostojanstvo ljudi, prav tako pa so po njihovem mnenju prizadeti vsi tisti, ki so pod povelji Josipa Broza - Tita, idola Iva Godniča, na kakršen koli način trpeli, ali so bili zaprti, mučeni ali pa so v povojnih morijah izgubili svoje najbližje.

"V kolikor se Ivo Godnič takoj ne opraviči državljanom za izrečene besede, bomo v Mladi Sloveniji, podmladku NSi-ja, zoper njega vložili kazensko ovadbo zaradi sovražnega in nestrpnega govora, pozivanja k nasilju ter omalovaževanja za zločine zoper človečnost," so odločni v MSi-ju.