Janković ne pristaja na kupčkanje. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar
Janković ne pristaja na kupčkanje. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar

Pahor in Kosorjeva sta lepša od naju, ampak najini odnosi bodo boljši.

Miran Bandić

Janković je ob robu odprtja razvojne konference Ljubljana Forum 2011 napovedal, da bo ustanovni kongres stranke 22. oktobra v ljubljanskem Kinu Šiška. Program, s katerim se bo stranka odpravila na volitve, še pripravljajo, prav tako še iščejo kandidate, ki bodo nastopili na listi.

Pri sestavljanju liste so po njegovih besedah odprti za vse, saj bo lista programska in se ne bo ukvarjala z ideologijo. "Ne sprejemam le tega, da bi morali enačiti partizanstvo s tistimi, ki so bili na strani nacistov in fašistov," dodaja. Program stranke pa bo po njegovih napovedih zelo jasen in ne bo "sajenje rožic".

Treba se je namreč zavedati, da je gospodarstvo v krizi, in če ne bo zdravega gospodarstva, tudi ni mogoče računati na solidarnost, ki je predpogoj za dobro življenje v državi. Ljubljanski župan tudi napoveduje zmanjšanje števila ministrstev in zaposlenih v javni upravi. A to bodo storili na "mehak način", torej brez nadomeščanj uslužbencev, napoveduje.

Kupčkanja se ne bo šel
Če dobi možnost mandatarstva, pa Janković, kot pravi, ne bo privolil v politikantska kupčkanja, "češ mi gremo v koalicijo, če bo ta in ta minister, če ni ministrstva, bomo pa naredili novega".

O Gregorju Virantu, ki je prav tako napovedal nastop na volitvah s svojo listo, pa pravi, da je zelo resen tekmec, ki bo imel svoj krog državljanov, ki mu bodo dali zaupanje.

Zatrjuje še, da do dneva volitev ostaja ljubljanski župan in bo to delo opravljal tako kot doslej. Nato pa se bo Ljubljančani odločili, koga želijo za novega župana, pravi Janković, ki dodaja, da bo imela Ljubljana še naprej izjemno vodstvo.

Pahor in Kosorjeva sta lepša od naju, ampak najini odnosi bodo boljši.

Miran Bandić