Janković je prepričan, da je pravosodni minister prestopil mejo spoštljivosti. Foto: BoBo
Janković je prepričan, da je pravosodni minister prestopil mejo spoštljivosti. Foto: BoBo

"Izjavo gospoda Klemenčiča razumem kot neposredno grožnjo, ki kaže na to, da je pravosodni minister znova prestopil mejo spoštljivosti in se postavil v vlogo razsodnika," se je na besede Klemenčiča, da lahko novinarji zaradi po novem strožjih kazni v kazenskem zakoniku Jankovića vprašajo, ali se kaj boji, odzval Janković. Hkrati je dodal, da se strožjih kazni ne boji, ker posluje zakonito in ničesar ne skriva.

Klemenčič s tako izjavo po Jankovićevem mnenju samo še stopnjuje pritisk javnosti, hkrati pa zavrača argumentirano soočanje in ga banalizira na raven resničnostnega šova.

Župan bi kazensko preganjal Klemenčiča
Janković je po v četrtek objavljeni odločitvi vrhovnega sodišča, da se zaključno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) iz leta 2013 o njegovem premoženjskem stanju odpravi, na novinarski konferenci izrazil željo po televizijskem soočenju s Klemenčičem, ki je v času izdaje poročila vodil KPK, da bi lahko njune argumente slišali tudi državljani. Zahteval je tudi, naj KPK preveri sum tveganja korupcije pri Klemenčiču, in napovedal, da bo odvetniško družbo Čeferin, ki ga zastopa, prosil, naj preveri morebitne možnosti za kazenski pregon Klemenčiča, in sicer "najmanj za nevestno delo".

Janković je sicer na novinarski konferenci izrazil zadovoljstvo s sodbo vrhovnega sodišča. To je namreč tako kot pred nekaj meseci predsedniku SDS-a Janezu Janši zdaj tudi Jankoviću ugodilo, ker mu komisija prej ni poslala v izjasnitev osnutka poročila, v katerem zanj ugotavlja kršitve protikorupcijske zakonodaje.