Zoran Janković ne vidi razloga za opravičilo. Foto: BoBo
Zoran Janković ne vidi razloga za opravičilo. Foto: BoBo

Mariborski mestni svet je namreč v sredo pozval Jankovića, naj se uradno opraviči, ker je na nedavni nogometni tekmi v Mariboru nosil majico z napisom "Ich bin ein Mariborčan". Janković se je v sporni majici pojavil na humanitarnem nogometnem turnirju pred dvema tednoma. Pred dnevi pa se je na vhodu pisarne Pozitivne Slovenije v Mariboru pojavil vijoličast napis "Nikoli Mariborčan".

V Jankovićevem kabinetu pa so danes pojasnili, da so mu omenjeno majico podarili mariborski poslanci Pozitivne Slovenije.

Oteženo sodelovanje zaradi nesmislov
"Župan Mestne občine Ljubljana in predsednik stranke Pozitivna Slovenija jo je iz spoštovanja do njih in do vseh Mariborčanov, ki jih ti poslanci v državnem zboru predstavljajo, tudi oblekel. Nenazadnje je v svoji mladosti leto dni v Mariboru tudi bival," so zapisali v odzivu v Ljubljani. Za opravičilo po njihovem mnenju ni nobenega razloga.

Dodajajo, da bo za uspešno sodelovanje med mestoma premalo, "če bodo posamezniki v mariborskem mestnem svetu zaradi kratkoročnega nabiranja političnih točk s podobnimi nesmiselnimi napadi obe mesti zmeraj znova razdvajali," so še zapisali.

"Ne bom se opravičil, ker se nimam za kaj. To je bilo iz spoštovanja prav do Maribora. Dobil sem majico od naših poslancev na otvoritvi poslanske pisarne. Oblekel sem jo pred tekmo. Ne znam nemško, ampak bil sem 11 mesecev Mariborčan. V tem času, ko so imeli očitno pomembno točko na mestnem svetu, sem bil v Mariboru domačin, na EPK-ju, kjer smo ponudili vse naše storitve brezplačno, z odprtimi rokami in srcem. Namesto da bi iskali združevanje, očitno mariborski mestni svet želi mejo na Trojanah," pa je Janković o napisu na majici dejal pred sestankom levosredinskih strank v Cankarjevem domu.