Če glavno mesto ne more pomagati, kdo sploh še lahko, se sprašuje Janković. Foto: RTV SLO
Če glavno mesto ne more pomagati, kdo sploh še lahko, se sprašuje Janković. Foto: RTV SLO
Zoran Janković
Janković je še povedal, da bo k oživitvi stare Ljubljane prispevalo tudi dodatno, brezplačno parkirišče na mestni tržnici, ki bo odprto od 1. decembra. Foto: RTV SLO
Janković ne bo več iskal lokacije

Po mnenju ljubljanskega župana je bil petkov dogodek v Sostrem zelo žalosten, dodal pa je, da "smo prestolnica, obnašamo pa se kot v neki vasi". Čeprav je bilo iskanje lokacije za romsko družino ustavljeno, je Mestna občina Ljubljana še vedno pripravljena dati svoje objekte v začasen najem državi. Ljubljanski župan meni, da bi moralo biti glavno mesto tako odprto, da bi se med 270.000 ljudmi moral najti prostor za eno, dodatno družino. Obenem je obžaloval, da si v tej zgodbi določeni akterji "nabirajo politične točke".

Odstavitev Branka Slaka s čela PU Ljubljana je označil za dejanje nestrpnosti. Slakovo posredovanje ob nedavnih izbruhih nasilja v zvezi z želeno naselitvijo romske družine je označil kot vrhunsko, zato se mu ne zdi prav, da se v tem primeru išče grešnega kozla. Celotna zgodba namreč ni problem enega samega človeka, vodje policije.

Ekipa začenja svoje delo
Janković je potrdil, da bo njegova ekipa kmalu začela delo na vseh 22 projektih, napovedanih pred volitvami. Kmalu bodo preverili ustreznost lokacije za stadion v Stožicah, glede gradnje Kolizeja pa se bodo dokončno odločili po predstavitvi zahtev potencialnim graditeljem. Predstavitev lokacije za stanovanjsko gradnjo pričakuje še letos, kmalu po novem letu pa se bo sešel s premierjem Janšo, kjer bosta govorila o zakonu o glavnem mestu in pripravam na predsedovanje Evropski uniji.

Janković ne bo več iskal lokacije