Mojca Centa naj bi zaradi šoka pristala v UKC-ju. Foto: BoBo
Mojca Centa naj bi zaradi šoka pristala v UKC-ju. Foto: BoBo
Grožnja direktorici Dursa

Na Durs je danes prispela anonimna pošta, spisana na roko, v kateri je avtor zagrozil "zoper življenje"generalne direktorice Mojce Centa in njene družine in so se nanašale na davčne preiskave družine Janković, je povedal vidno pretresen medijski predstavnik Dursa Iztok Verdnik.

Direktorica je zaradi šoka omedlela, zaradi česar so jo odpeljali na urgenco in je še v bolniški oskrbi, a se počuti bolje. Policija je že obiskala Durs, kjer so začeli posebno preiskavo primera.
Prijavo so potrdili tudi na PU-ju Ljubljana. Delo Dursa in vsi davčni postopki se nadaljujejo, čeprav bi lahko pismo lahko razumeli kot grožnjo, so v izjavi za javnost zatrdili na Dursu.

Janković: Ti zapisi so grozni in jih pišejo nerazsodni ljudje
Zoran Janković
, ki je na obisku v Zagrebu, je grožnje Centovi in njenim družinskim članom ostro obsodil in dejal, da pričakuje, da bo policija čim prej odkrila avtorja grozilnega pisma. Takšni zapisi so grozni in jih pišejo nerazosodni ljudje, je dejal ljubljanski župan ter dodal, da je tudi on pred časom prejel več deset grozilnih pisem.

"Da bi se vse to končalo, mora Durs predati svoje končno poročilo in potem ne bo več špekulacij," je še poudaril ljubljanski župan.

Damjan Janković, ki grožnje prav tako obsoja pa je za Kanal A dejal, da upa, da javnost ne bo verjela zgodbi, da je v grožnjo vpleten kdo od njih. "To je dejansko grozna zadeva," je poudaril in podobno kot njegov oče dodal, da si sicer predstavlja občutke, ko ti nekdo grozi, saj so, kot je povedal, tudi sami deležni podobnih groženj.

Grožnja direktorici Dursa