Janković je ostal brez podpore DZ-ja. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar
Janković je ostal brez podpore DZ-ja. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar
Parlamentarna razprava o Jankoviću
Janković ni dobil podpore poslancev

"Vesel sem večine razpravljavcev ki so bili izjemno korektni, tako tisti, ki so dejali, da bodo glasovali za mene, kot tisti, ki so dejali, da ne bodo, razen enega posameznika, ampak o tem ni vredno izgubljati besed. Zdi se mi, da bodo tisti, ki so danes bojkotirali glasovanje, težko to razložili državljanom in državljankam. Mislim, da je njihova naloga, da pridejo v kabino in glasujejo za ali proti," je poudaril Janković.

Janković: To je politikantstvo
"Ta strankarska disciplina je tisto, za kar jaz pravim, da ne more biti, to politikantstvo. Očitno, če nekdo ni glasoval, kar je bilo zagotovljeno v javnih razpravah, velja tisto, da če želiš zagotovilo, da ne bo napačen glas, da sploh ne smeš dvigniti glasovnice," je dodal.

Kot pravi, ni razočaran, ker so v stranki naredili vse, kar je bilo mogoče. Zanj je pomembno predvsem to, da so stali pokončno in držali obljube, ki so jih dali volivkam in volivcem. Janković pravi, da mu je žal edino zaradi programa Pozitivne Slovenije, ki je bil, kot pravi, tako dober, da bi Slovenija hitro napredovala.

Po njegovih besedah bo Pozitivna Slovenija nedvomno konstruktivna opozicija tistemu, ki bo predsednik vlade. "Vse, kar sem pozival njih, bomo tudi vračali v zavezništvu za Slovenijo za vse dobre projekte," je izpostavil.

Mišič: Poslancem je bilo onemogočeno glasovanje
Gašpar Gašpar Mišič
(Pozitivna Slovenija) je po glasovanju dejal: "Poslanci niso imeli priložnosti. Onemogočili so jim glasovanje, da izrazijo svojo državljansko dolžnost in pravico s tem, da so vodje poslanskih skupin in predsedniki strank zagrozili, da enostavno ne bodo šli. Bali so se. Zanimivo je, da se sami med seboj niso upali prešteti in si med seboj ne zaupajo."

"Pravilno je, da gredo vsi glasovat, zato je tajno glasovanje, če ne, bi bilo javno, in popolnoma prav je, da se vsem omogoči glasovanje. To, kar se je zgodilo, je zelo nerodno in v poslanski skupini bomo razmislili, kako naprej. Zagotovljena smo imeli dva glasova in celo tretjega, ki je bil neodločen," je še zatrdil Mišič, ki pa ni želel razkriti, kdo sta poslanca oz. kdo so poslanci, ki so Jankoviću zagotovili svoj glas.

Parlamentarna razprava o Jankoviću
Janković ni dobil podpore poslancev