Janez Janša vztraja, da gotovine od trgovine z orožjem ni prejel. Foto: MMC RTV SLO
Janez Janša vztraja, da gotovine od trgovine z orožjem ni prejel. Foto: MMC RTV SLO

Janša v izjavi, ki jo je objavil na spletni strani SDS-a, opisuje svojo odgovornost v letih 1990 do 1992. Med njimi našteva oborožitev razorožene Slovenije, vzpostavitev mirnodobnega obrambnega po dobljeni vojni in pomoč sosednji državi, za katero poudarja, da je bila v varnostnem interesu Slovenije. "Vsi postopki, ki smo jih pri tem izvedli, so bili legitimni in zakoniti," je zapisal in dodal, da to velja tudi za menjavo in odprodajo presežkov opreme iz zavzetih skladišč JLA-ja, kar naj bi omogočilo nakup novih sredstev za slovenski obrambni sistem. Zaradi prepovedi uvoza orožja tega namreč ni bilo mogoče kupiti z javnimi razpisi ali neposredno od posameznih držav, pojasnjuje Janez Janša.

Zakaj nihče ni ukrepal?
Prvi mož SDS-a "današnja obtoževanja posameznikov brez podlage in brez dokazov" označuje za nizkotna in opozarja, da so se omenjene zadeve preiskovale "kar štiri leta, od 1993 do 1997". "Če so bili proti komur koli podani utemeljeni sumi kakršne koli zlorabe, so bili pristojni dolžni na licu mesta ukrepati s pravnimi sredstvi", je opozoril.

Slovenija zaostaja, ker se vlada ne ukvarja s pomembnimi stvarmi
Janša je prepričan, da gre za gonjo, "ki želi odvrniti pozornost od rastoče brezposelnosti in katastrofalnega upravljanja z državo", in ki "ne bo rešila niti države niti aktualne vlade". Prepričan je, da vlada in "politično zaledje" moči tratita za blatenje političnih tekmecev, namesto da bi se posvečala "nakopičenim gospodarskim in socialnim problemom," zaradi česar po njegovih besedah "Slovenija vse bolj zaostaja".