Janša je prepričan, da je za vlado najboljše, da se razpravlja o ceni stekla na parlamentu. Foto: MMC RTV SLO
Janša je prepričan, da je za vlado najboljše, da se razpravlja o ceni stekla na parlamentu. Foto: MMC RTV SLO

"V policijskih učbenikih piše, kam se postavi varnostne ograje in kordone v primerih demonstracij. To ni bilo slučajno. Oni so nalašč pustili množico tik pred parlament in bilo je treba samo malo počakati, da je začelo letati," je na javni tribuni SDS dejal predsednik SDS Janez Janša. "Ni boljšega za vlado, ki je najela šest milijard dolga, da se razpravlja o 27.000 evrih za stekla parlamenta," je še dodal.

Janša je o študentskih demonstracijah 19. maja, ki so se sprevrgle v izgrede, ko so v stavbo DZ-ja letele tudi granitne kocke, dejal, da nasilje na protestih ali zborovanjih vedno najbolj škodi tistemu, ki je postavil neko zahtevo in jo hoče s takimi zborovanji podpreti. "Od zborovanj na Roški leta 1988 naprej smo se na protestih vedno bali provokatorjev," je ob tem spomnil prvak SDS.

"Protestnike so sami usmerili pred parlament"
"Organizatorji študentskih demonstracij so podcenjevali to možnost," je prepričan Janša, ki se je vprašal, kdo je podžgal študente v začetku demonstracij. "To so bili predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič, ljubljanski župan Zoran Janković in sindikalist Branimir Štrukelj," je dejal. Ob tem je Janša dodal še, da je upravna enota z določitvijo poteka protestov na Šubičevi sama usmerila protestnike pred parlament, saj so organizatorji dali vlogo za zborovanje pred filozofsko fakulteto na Aškerčevi.