Janez Janša je v zvezi z ovadbo med drugim zapisal:
Janez Janša je v zvezi z ovadbo med drugim zapisal: "Še ena v Türkovi vrsti." Foto: MMC RTV SLO

Janša je prepričan, da se "oblast počuti še bolj na trhlih nogah, kot se kaže na prvi pogled," in zatrjuje, da je tednik Mladina obtožnico objavil teden dni, preden jo je, znova na Facebooku, objavil Janez Janša.

"Kako je že rekel Orwell takšnemu režimu? Koga je Franci Perčič, operativni koordinator izvedbe ukaza predsednika države Türka, določil kot naslednjega strelca?" se še sprašuje Janša.

Urad informacijske pooblaščenke Nataša Pirc Musar je zaradi "suma zlorabe osebnih podatkov po 143. členu kazenskega zakonika v zvezi s posredovanjem osebnih podatkov iz obtožnega predloga v zadevi Patria javnosti 11. januarja in 24. januarja na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani poslal dve kazenski ovadbi", je v torek pojasnil državni nadzornik Jože Bogataj za spletno Delo.

Poleg predsednika SDS-a naj bi bili ovadeni še dve fizični in ena pravna oseba. Kot je znano, naj bi Janša po novici o vložitvi obtožnega predloga, ki ga je proti njemu, Jožetu Zagožnu, Walterju Wolfu, Ivanu Črnkoviču in Antonu Krkoviču konec lanskega septembra vložila tožilka Branka Zobec Hrastar, pojasnjeval, da obtožnega predloga še ni prejel, da pa je iz novinarskih vrst dobil "novinarsko" različico, katere posnetke je nato objavil na svojem Facebookovem profilu skupaj s svojim komentarjem. S tem naj bi Janša zlorabil osebne podatke.