Foto:
Foto:

Tako je ocenil prvak SDS-a Janez Janša. Manj uspešna pa je bila po njegovem mnenju Slovenija v notranjem razvoju. Janša opozarja, da še nismo imeli tako nizke gospodarske rasti, tako velikega zunanjega dolga, tako velikega proračuna in tako velikega proračunskega primanjkljaja.

Še nikoli doslej pa nismo imeli tudi tako arogantne oblasti, kjer prednjači sam premier, je še dodal Janša.

O šestih zahtevah opozicije
Prvak SDS-a je še ocenil, da se je od šestih zahtev koalicije Slovenija nekaj le uresničilo: prenos sej DZ-ja. Deloma pa se je uresničila tudi zahteva, da bi se v nadzorne svete nekaterih pomembnih podjetij vključilo tudi člane iz opozicije. Od ostalih zahtev se praktično ni uresničilo nič, pravi Janša, vendar vsaj zadnji dogodki (zapleti na RTV Slovenija) kažejo, da so bile njihove zahteve upravičene.

Potrebujemo konvencijo o prihodnosti Slovenije
Janša je pozdravil strinjanje predsednika države za razprave o prihodnosti Slovenije, ponovil, da je konvencija o prihodnosti Slovenije nujno potrebna. Dočakal je tudi spremembo pomorskega zakonika. "Prav komično je, koliko naporov je bilo potrebnih, da je bil ta zakonik sprejet," pravi Janša, ki je razočaran tudi z odločitvijo državnega zbora, ki je na ustavno sodišče naslovilo zahtevo za presojo morebitnih protiustavnih posledic referenduma o t. i. tehničnem zakonu o izbrisanih. To je protiustavno, pravi Janša in dodaja, da ima ljudstvo pravico do odločanja.