Janša napovedal, da bo medijska hiša predvidoma v obdobju od 1. septembra do 15. oktobra letos zbirala sredstva za prvi dve leti svojega delovanja. Foto: BoBo
Janša napovedal, da bo medijska hiša predvidoma v obdobju od 1. septembra do 15. oktobra letos zbirala sredstva za prvi dve leti svojega delovanja. Foto: BoBo

Predsednik SDS-a Janez Janša je v nagovoru na festivalu strankinih seniorjev izpostavil projekt nove medijske hiše, ki ga podpira SDS. Opozoril je na potrebo po "normalni strukturi medijev" v Sloveniji.

Formalni okvir medijske hiše bo delniška družba, ki po njegovih besedah že nastaja. Janša je napovedal, da bo medijska hiša predvidoma v obdobju od 1. septembra do 15. oktobra letos zbirala sredstva za prvi dve leti svojega delovanja. Vključevala bo novičarsko televizijo, radijsko postajo, ki naj bi postopoma pokrila celotno državo, in spletni portal, ki bo pomemben vir informacij, še posebej za mlajšo populacijo, je pojasnil.

"Vsi, ki s tem medijskim prostorom nismo zadovoljni in se zavedamo, kakšna ključna težava je to, bomo imeli možnost, da bomo eno delnico kupili za 100 evrov, tudi dve, tri delnice," je dejal. Po njegovih besedah se je petkove skupščine gospodarskega foruma SDS-a udeležilo več kot 50 podjetnikov, ki so "pripravljeni prispevati tudi več".

Janša je opozoril, da je projekt nove medijske hiše tudi odločitev skupine novinarjev in urednikov, ki so jih zaradi njihove ideološke neustreznosti nacionalni mediji šikanirali: "Za preboj je poleg tega, da smo mi močni, treba spremeniti tudi medijsko okolje."

"Ko se bomo srečali prihodnje leto tukaj, upam, da bo tu tudi kakšna kamera te nove televizije, mikrofon kakšne nove radijske postaje in da zvečer na televiziji in radiu ne bo treba zgolj poslušati in gledati gospoda Štruklja in Karla Erjavca," je dodal.