Foto:
Foto:

Predsednik stranke Janez Janša je dejal, da se to vidi pri problematiki izbrisanih, kjer LDS zavzema celo bolj ekstremne pozicije od ZLSD-ja.

Na tako stanje po Janševih besedah kaže tudi odkrit frakcijski spopad v LDS-u in vladi glede dogajanj med nasprotniki in podporniki zunanjega ministra Dimitrija Rupla. V SDS-u pričakujejo, da se bo vlada zresnila, saj s takim pristopom trpijo koristi države, ki ima veliko odgovornosti pred vstopom v Nato in EU.

Treba se je posvetiti visoki inflaciji
Janša je pri tem komentiral tudi torkovo sejo vladnega strateškega sveta za ekonomski razvoj in gospodarstvo. "Člani sveta so staro novico prodali kot sveže žemlje, saj je dejstvi - da bomo šli leta 2005 v evropski mehanizem menjalnih tečajev in leta 2007 na evroobmočje - pred mnogimi leti večkrat najavil že prejšnji predsednik vlade Janez Drnovšek," je opozoril predsednik SDS-a. Ob tem pa je dodal, da bi morala vlada več pozornosti posvetiti nizki gospodarski rasti in visoki inflaciji.

Janša se sprašuje, zakaj tako visoka odpravnina za Voljča
Sicer pa SDS razburja tudi odločitev nadzornikov največje slovenske banke - Nove Ljubljanske banke (NLB), da Marku Voljču, ki je bil spoznan za odgovornega za zgrešen projekt, ob odstopu s funkcije predsednika uprave te banke prizna visoko odpravnino. Med drugim so v stranki kritični tudi do nepravočasne oddaje poročila o boju proti terorizmu, ki ga je Slovenija dolžna predložiti varnostnemu svetu Združenih narodov. "Veliko držav sicer tega ni naredilo, klub temu pa je Slovenija s tem pristala v zelo neugledni druščini, kjer ni evropskih držav," je med drugim še povedal Janša.