Predsednik SDS-a Janez Janša meni, da tožilstvo nerazumno zavlačuje z zadevo Patria. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik SDS-a Janez Janša meni, da tožilstvo nerazumno zavlačuje z zadevo Patria. Foto: MMC RTV SLO

"Okrajni sodnici v zadevi Patria Barbari Klajnšek smo že sredi novembra predlagali, da omenjeni postopek obravnava prednostno," piše prvak SDS-a in dodaja, da so se za to javno zavzeli številni pravni strokovnjaki.

"Na odmevnejšo zadevo Rop smo čakali dolga leta"
Slovensko pravosodje ima "očitno dvojna merila", je zapisal Janša in znova spomnil na afero Baričevič, kjer so po njegovem mnenju "vse instance" ukrepale v rekordnem času, odločale isti dan, kot so bile podane vloge, in odločbe pošiljale celo po telefaksu.

Podobno naj bi se dogajalo tudi v zadevi Perčič, kjer je sodišče znova "nenavadno procesiralo njegove tožbe proti SDS-u, medtem ko smo na začetek mnogo starejše, pomembnejše in javno odmevnejše sodne zadeve proti Antonu Ropu čakali dolga leta", je zapisal Janša.

Delovanje "slavne tožilke Hrastarjeve"
Janša v zapisu omeni tudi zadnjo oddajo RTV Slovenija Pogledi Slovenije, ki je po njegovem mnenju razkrila novo dejstvo o delovanju "slavne tožilke" Hrastarjeve. "Tožilka, ki je vodila zadevo preiskovanja morebitnih prikrivanj dejstev policije (v aferi bulmastifi) zaradi zaščite vplivnih posameznikov ali nadrejenih, pa je bila Branka Zobec Hrastar. Iz nam dostopnih informacij /.../ nedvoumno izhaja, da je Branka Zobec Hrastar policistu odredila delovanje le v smeri raziskovanja izvora fotografije mrtvega Baričeviča, ki je zaokrožila na internetu. In nič več," je zapisal prvak SDS-a