Janša je spomladansko spremembo v vladi označil za prikrit državni udar. Foto: BoBo
Janša je spomladansko spremembo v vladi označil za prikrit državni udar. Foto: BoBo
Janša: Zgodil se je prikrit državni udar

Smer, v katero gre danes Slovenija, je napačna. Slovenija je kot avtobus, ki na avtocesti vozi v napačno smer, pravi Janša. "Za volanom imamo šoferko, ki nima niti izpita in jo skušajo upravljati strici, ki sedijo na zadnjih sedežih, ki pa še nikoli niso vozili avtobusa. Njihova edina skrb je, da ohranijo svoje sedeže, ne glede na to, v katero smer bo šel avtobus," je dejal Janša.

SDS ima program, ki bi lahko Slovenijo potegnil iz krize, in lani so to dokazali, je dejal Janša, ki je še dodal, da lahko njegova stranka tudi v prihodnje ponudi prave ukrepe in prave ljudi, ki bi pomagali Slovenijo ponovno pripeljati iz krize. Ob tem je napovedal, da bo Slovenija najpozneje na začetku prihodnjega leta padla s finančnih trgov, in takrat bodo prišli na pomoč drugi, ki bodo pomagali reševati položaj.

Na zadnjem kongresu stranke so potrdili predloge ukrepov, ki bi jih morali v Sloveniji sprejeti, da bo šlo spet na bolje, je članom stranke dejal nekdanji premier in dodal: "Vendar so trenutno za krmilom drugi, za vse, kar je težav, ti drugi krivijo nas. Tudi takrat, ko nimamo nikakršnih možnosti vplivanja na zadeve, smo za vse mi krivi."

"Lahko le trdno privežemo varnostni pas"
"Veste, da se lahko taka vožnja po avtocesti konča s karambolom. Glede na to, da vozilo upravljajo drugi, mi pa smo več ali manj samo potniki, nam ne preostane drugega, kot da trdno privežemo varnostni pas in se pripravimo na posledice, ki bodo nastopile," je še dejal Janša.

SDS-u so z državnim udarom odvzeli možnost uresničevati program
Janša je dejal, da njegovi stranki po vseh letih in po vsem, kar je naredila za to državo, ni treba več ničesar dokazovati. Prav tako pa jim ni treba pisati novih programov, saj imajo program, ki ga v tem trenutku ne morejo uresničevati, ker so jim to možnost s prikritim državnim udarom odvzeli.

Imajo pa tudi sposobne kadre, ki so že dokazali, da so evropsko konkurenčni oziroma "konkurenčni s tistimi, ki so v času krize v drugih državah dokazali, da se da tudi drugače, in so zato danes bolj ali manj na zeleni veji", je prepričan Janša.

Na srečanju občinskih in mestnih odborov SDS-a se je danes začel 19. Spominski gorniški tabor Henrika Tume, ki bo trajal do 11. avgusta. Poleg Janše so se ga udeležili tudi podpredsedniki SDS-a Alenka Jeraj, Zvonko Černač in Milan Zver ter vodja strankine poslanske skupine Jože Tanko. Prireditelji ocenjujejo, da je na današnje srečanje v Bovec prišlo več kot 1.500 ljudi.

Janša: Zgodil se je prikrit državni udar