Janša se je odločil za tožbo novinarja Dejana Karbe, ker naj bi širil laži. Foto: MMC RTV SLO
Janša se je odločil za tožbo novinarja Dejana Karbe, ker naj bi širil laži. Foto: MMC RTV SLO

"Dejan Karba je namreč z lažnivimi trditvami, podanimi v medijih in v postopku pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani, posegel v ugled in dobro ime SDS-a. Z njimi je grobo kršil pravila dolžne skrbnosti in novinarske etike, prekoračil mejo pravno zavarovane pravice do svobode izražanja ter s svojimi lažnivimi in z ničimer utemeljenimi trditvami grobo posegel v ugled in dobro ime stranke SDS," so sporočili iz odvetniške pisarne Nine Zidar Klemenčič, ki zastopa stranko.

Gre za članek, ki ga je novinar Karba novembra 2009 objavil v časopisu Delo in v katerem je zapisal, da je finska Patria na račun SDS-a nakazala del denarja, namenjenega za nakup osemkolesnikov.

V pisarni Zidar Klemenčičeve so tudi prepričani, da je Karba krivo pričal pred sodiščem, kar je kaznivo dejanje. "Dejanja pomenijo kršitev pozitivne zakonodaje in slovenskih ter evropskih pravnih in etičnih norm v javnem poročanju in nastopanju, pri čemer se je Karba v celoti zavedal škodnih posledic svojega dejanja za SDS in je ravnal z namenom povzročanja škode," še sklene odvetnica.