Če zaplet ne bo kmalu rešen, potem se lahko pojavijo težave za RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Če zaplet ne bo kmalu rešen, potem se lahko pojavijo težave za RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Brez koliko denarja bo ostala RTV

Vlada je namreč pričakovala, da bo to urejeno z novim zakonom o RTV SLO, ki pa je bil na referendumu zavrnjen, je za TV Dnevnik poročala Tadeja Anžlovar. Zaplet bo rešila sprememba zakona o izvrševanju proračuna, ki so jo poslanci sprejeli danes. Vprašanje je le, kdaj. Nov zakon bo namreč v najboljšem primeru začel veljati prihodnji teden - to pa je prepozno za januarsko zaračunavanje celotnega prispevka v višini 12 evrov.

Po besedah generalnega direktorja RTV SLO Marka Fillija, je bila večina položnic že poslana, tisti, ki jih bodo plačali, pa bodo to dobili delno poračunano v februarju.
Po najboljšem mogočem scenariju bo zavod ob pet milijonov evrov, če bi se sprejemanje zakona o proračunu zavleklo, pa bo končni znesek še višji. RTV SLO bo moral neupravičeno zaračunan prispevek naročnikom vrniti in generalni direktor pričakuje, da bo vlada vrnila ta denar.

Zdaj nihče še ne ve, kako bodo rešili zaplet. Kot pravijo na ministrstvu za kulturo, bo vlada odločitev sprejela, ko bo jasno, kako velik bo izpad prihodkov za zavod in kaj bi to pomenilo za program.

Brez koliko denarja bo ostala RTV